Sufleul de conopidă este o rețetă foarte simplă de preparat și nu necesită multe ingrediente. Ba mai mult, sufleul de conopidă este o alegere sănătoasă și gustoasă atunci când simți nevoia de ceva nou.

CITEȘTE ȘI:

Cum sa faci cozonaci pufosi (reteta)

Ingrediente:

– 2 conopide

– 3 oua

– 400 g smantana

– 200 g sunca presata de pui

 – 300 g branza telemea

– 10 g unt

Mod de preparare:

Se desface conopida în buchețele, se taie cotoarele mai fibroase și se îndepărtează frunzele. Nu se aruncă! Aceste porțiuni din conopidă pot fi folosite la o supă sau ciorbă. Se pune la fiert într-un vas cu un praf de sare. După fierbere, se lasă la răcit. Conopida fiartă se așează ordonat într-o tavă pe care în prealabil ai dat-o cu unt. Într-un vas se bat cele 3 oua și după se amestecă cu smântână.

Se rade brânza, se taie șunca presată de pui (sau orice altă carne pe care o preferi) în feliuțe mici sau cubulețe. Acestea se presară ordonat deasupra conopidei din tavă, după care smântâna se toarnă pe deasupra. Apoi se mai pune puțină brânza rasă pentru a se rumeni frumos la final. Când cuptorul este încins, pune sufleul de conopidă la foc potrivit și lasă-l pentru aproximativ 30 de minute.

-Timp de preparare: 20 minute;

 -Timp de gătire: 40 minute;

 -Gata în: 60 minute.

 

  coral