News Flash:

Reacția UBER după sentința de la Cluj: „Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii clujeni că aplicația poate continua să funcționeze”

29 Aprilie 2019
1560 Vizualizari | 1 Comentarii
Reactie UBER

Compania de ridesharing UBER a reacționat, vineri dimineață, printr-un comunicat, la decizia Curții de Apel Cluj în procesul câștigat de companiile de taxi privind concurența neloială. Potrivit sursei citate, aplicația poate fi în continuare folosită, dar a scăzut numărul șoferilor.

UBER spune că, în urma unei prime analize legale a deciziei Curții de Apel Cluj, aplicația nu a fost interzisă în Cluj-Napoca, ci doar s-a dispus încetarea activității a șoferilor parteneri. Compania precizează că a făcut modificări între timp și că acum funcționează doar cu șoferi autorizați.

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, se arată în comunicatul UBER.

Compania mai spune că „o primă analiză a deciziei Curții de Apel arată că parte a acțiunilor cerute de reclamanți au fost respinse și că serviciul Uber NU este interzis în Cluj. Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj”.

UBER reamintește că „Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență”.

„Țări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croația, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piața pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicațiile de ridesharing”, mai arată comapnai de transport alternativ.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030238 (s)