Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu susține că, în timp ce România se confruntă cu mari probleme privind testarea COVID-19, autoritățile centrale se ocupă de „naționalisme de 3 lei”.

Pentru început, parlamentarul clujean a vorbit despre proiectul caravanei medicale, care oferă șansa a milioane de români de la sate să ajungă la medic. Inițiat de Tudor Pop, deputat USR, proiectul a trecut cu largă majoritate, ceea înseamnă mai multă prevenție și mai puțini români bolnavi în spitalele care colcăie de nosocomiale.

„Este util să ajungem la oamenii care se tem să meargă la doctor, și avem în zonele rurale asemenea cetățeni care, din varii motive, refuză să meargă la doctor. Din acest motiv, avem cancere în stare avansată, care devin inoperabile, pentru că oamenii, și după această depresie care vine în urma COVID-19, refuză să meargă la doctor de teama infectării cu SARS-CoV-2”, a declarat Ungureanu, de la tribuna Camerei Deputaților.

Testarea masivă a pacienților cu risc ridicat, o problemă primordială

După veștile bune, Emanuel Ungureanu a tras un semnal de alarmă privind nevoia testării masive a pacienților din grupele de risc. Deputatul a atras atenția din nou asupra dramei prin care trec pacienții dependenți de dializă din România, circa 14.000 la număr. „Între timp, tema zilei a devenit din nou problema ungurilor care vor să ne fure Ardealul”, afirmă, dezamăgit, Ungureanu.

coral