Presedintele Klaus Iohannis a a anuntat, joi, ca referendumul pe Justitie va avea doua teme: interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie si interzicerea OUG in domeniul infractiunilor, pedepselor si organizarii judiciare.

– Azi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele doua subiecte ce vor fi supuse in cadrul referendumului din 26 mai impreuna cu alegerile europarlamentare.

– Prima: interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie.

– A doua: interzicerea de catre Guvern a OUG privind infractiuni, pedepse si organizare judiciara.

– Aceste doua teme vor fi supuse consultarii publice.

– Cetatenii trebuie sa decida daca vor ca persoanelor condamnate pentru coruptie sa li se stearga condamnarile si daca Guvernul sa dea in continuare OUG pe Justitie.

– Romanii au aratat ca nu accepta coruptia si furtul din bani publici.

– E o garantie pentru asigurarea independentei in functii publice. Ceea ce se intampla in actuala guvernare este fara precedent. Asistam la un asalt asupra Justitiei prin OUG.

– Societatea a obosit sa urmareasca daca cei interesati au dat OUG, sa priveasca cu teama de cate ori se anunta sedinte de Guvern, sedinte a caror ordine de zi nu este cea reala

– Sunt convins ca daca CSM si ICCJ ar fi avut posibuilitatea sa conteste OUG la CCR nu am fi ajuns aici.

– OUG au fost criticate si de catre institutiile europene. Sunt amnistii mascate si vor avea efecte grave asupra statultului Romaniei in UE.

– Momentul cvritic in care ne gasim e rezultatul proastei guvernari.

– Nu ar fi de mirare ca maine, poimaine sa dea OUG in care sa spuna ca politicianul x este cinstit.

– Solicit Guvernullui sa nu mai dea OUG pe justitiei. Referndumul a intrat in linie dreapta, orice OUG ar fi ilegitima.

– Azi trebuie sa ne amintim de un articol din Constitutie: "Niciun grup si nicio pers nu pot exercitaea suveranitatea in nume propriu. Vointa poporului se exprima cel mai bine prin referendum".

– Dragi romani va astept la referendum pe 26 mai. coral