News Flash:

Reglementarea trotinetelor electrice este necesară pentru a evita amenzile

26 Iunie 2019
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
trotineta electrica 0

Sorin-Dan Moldovan, deputatul clujean PNL, a transmis pe adresa redacției următorul comunicat de presă, cu tema: Inițiativa legislativă privind trotinetele electrice. 

"În Codul Rutier vehiculele electrice care depășesc viteza de 25 km/h sunt considerate mopede. Astfel, foarte multe trotinete electrice intră în această categorie pentru care se solicită permis de conducere categoria AM și este necesară înmatricularea acestora la autoritățile locale.
Prin inițiativa mea parlamentară definim în mod separat trotinetele electrice astfel încât ele să nu fie asociate mopedelor. Astfel, trotineta electrică este definită ca fiind vehicul, cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă prin construcție nu depășește 40 km/h și care este echipat cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 2 kW. 

Utilizatorii de trotinete electrice vor avea de respectat regulile de circulație pe care le respectă un biciclist. În plus am introdus obligativitatea de a purta cască de protecție dacă aceștia au sub 18 ani.

Pentru a ține pasul cu schimbările din societate consider necesară modificarea propusă, astfel încât utilizatorii cât și restul participanților la trafic dar și pietonii să fie în deplină siguranță."

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

unnamed
reglementare trotineta electrica amenda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043466 (s)