Mesajul acestei femei care a revenit in tara dupa 6 ani petrecuti in Italia este unul dur, direct si sincer.

Intoarsa in Romania dupa cativa ani petrecuti in strainatate, Eugenia Predoaica a hotarat sa isi deschida o mica afacere familiala si sa ramana pe plaiurile stramosesti. Usor de zis, dar greu de facut s-a dovedit initiativa Eugeniei si, suparata, dezamagita, plina de furie impotriva sistemului administrativ romanesc, aceasta a postat zilele trecute pe pagina sa personala, dar si prin grupurile de pe Facebook un mesaj pentru toti romanii plecati peste hotare:

"Romani din diaspora, nu va intoarceti acasa, in Romania!

Nu aveti ajutor si nu este disponibilitate pentru o eventuala implicare a voastra din partea nimanui, tot ce auziti despre ajutoarele care vi se dau pentru a va intoarce sunt minciuni, tot cei de sus isi umplu buzunarele. Va spune acest lucru o romanca intoarsa in tara dupa 6 ani munciti in Italia. M-am intors in Romania sa imi deschid o afacere proprie dar dupa 10 luni deja regret si am hotarat sa ma intorc in strainatate unde mi se ofera toate conditiile pentru a munci, a trai, a ma bucura de viata. Nu veniti in Romania, va veti minuna si imbolnavi cand veti vedea cata coruptie, cata indiferenta, cati analfaneti cu functii si cu diplome de genii stau prin sistem pe posturi cheie si care iti acorda atentie numai daca esti dispus sa le deschizi usa cu plicul!

M-am saturat sa ma lovesc de oameni care pentru a-mi aproba ceva asteapta daruri, spaga sau ce naiba ar mai dori… Numai incompetenta si numai coruptie, de astea te lovesti in sistem cand incerci sa iti deschizi ceva privat in Romania.

Poate daca as fi avut vreo cunostinta, vreun unchi, vreo matusa sau alta ruda sus-pusa, daca as mai fi avut si un plic mare plin cu euro, acum aveam facute toate actele necesare sa imi deschid activitatea, asa as fi putut si eu sa muncesc in Romania pe cont propriu, ca doar asa se poate! M-am intors sa muncesc, nu sa fur, nu sa stau in usa primariei la cersit dar ca sa muncesti cinstit in Romania trebuie sa platesti bani grei in ziua de astazi.

Ii sfatuiesc pe toti romanii din strainatate care sunt ademeniti cu tot felul de Startup-uri si de programe guvernamentale, nu veniti oameni buni, nu va intoarceti, nu credeti toate minciunile lor! Veniti doar daca aveti bani si sunteti dispusi sa-i aruncati pe fereastra dand spagi in stanga si-n dreapta. Eu regret amarnic ca m-am intors in Romania din strainatate, macar acolo castigam cinstit o paine si eram sigura pe ziua de maine, aici, in tara, mori incet, incet, cu zile si nu se uita nimeni la tine. Nu faceti greseala mea, nu-i credeti, nimeni nu va ajuta cu nimic, statul e corupt si putred de la micii primari de prin sate pana la cei de sus, toti asteapta bani, toti merg pe interesul personal, numai promisiuni dar de ajutat nimeni nu te ajuta, nici macar atunci cand iti ceri dreptul tau.

Spun tuturor romanilor din diaspora care inca se mai gandesc sa se intoarca acasa si sa investeasca, pentru mine personal intoarcerea in Romania a fost si ramane o mare si grava greseala pe care am facut-o, am investit tot iar acum sunt furata, jefuita, mintita de statul roman.

Taxe, impozite dar si mita de nu reusesti sa mai faci nimic pentru tine. Nu veniti acasa decat in concedii iar atunci cand veniti incercati romanilor sa nu cheltuiti nimic aici, in Romania, faceti-va cumparaturile si investiti acolo, in strainatate, tot ce cheltuiti aici merge in buzunarele coruptilor pentru salariile lor colosale si beneficiile care si le-au impus singuri.

Ramaneti acolo unde sunteti, ca va e mai bine. Romania va ramane de acum doar o amintire dureroasa pentru mine!" coral