News Flash:

Relatia PWC-UBB si o noua catedra la universitate

22 Martie 2013
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Babes Bolyai
Universitatea Babes-Bolyai a inaugurat in cadrul conferintei Raport asupra antreprenorului roman, catedra PwC - Antreprenoriat si Afaceri de familie, prima de acest fel din tara. Catedra va functiona in cadrul Departamentului de Business al Facultatii de Business. Reamintim ca Universitatea Babes-Bolyai are o relatie contractuala cu PWC in acest moment, societatea facand auditul pentru perioada cand a fost Andrei Marga rectorul universitatii. De altfel, la un an dupa schimbare conducerii, noul rector, Ioan Aurel Pop, nu a pus la dispozitia presei niciun raport al vechii conduceri.

„Aceasta Catedra nu este un curs in sine ci o platforma de comunicare si o punte de legatura intre mediul academic, societate si afacerile de familie. Reusita acestui demers va depinde in egala masura atat  de implicarea Universitatii Babes-Bolyai/Facultatii de Business cat si de cea a antreprenorilor si afacerilor de familie din Transilvania”, a declarat Alexandru Medelean, Director - Lider Servicii integrate pentru antreprenori si afaceri de familie, PwC Romania.
"Scopul principal al acestei Catedre este de a promova si sustine spiritul antreprenorial si problematica specifica afacerilor de familie atat in randul studentilor cat si al mediului de afaceri. Printre activitatile pe care catedra intentioneaza sa le deruleze se numara: organizarea de workshop-uri tematice si dezbateri, elaborarea de studii de piata si analize asupra antreprenoriatului si afacerilor de familie, organizarea unor conferinte ale antreprenorilor, organizarea unor cursuri postuniversitare si a unei scoli de vara, cat si sustinerea disciplinei de Antreprenoriat si Afaceri de Familie – disciplina care se doreste a fi introdusa in curricula Facultatii de Business incepand din anul academic 2013-2014", se arata in comunicatul organizatorilor.
„Aceasta Catedra reprezinta o platforma de comunicare si o punte de legatura intre mediul academic, societate si afacerile de familie. Reusita acestei Catedre depinde de implicarea noastra acedemica, dar in special de contributia ce urmeaza a fi adusa prin impartasirea experientelor catre noile generatii”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Alin Nistor, decan al Facultatii de Business.
Coordonatorii acestui proiect sunt dl. Alexandru Medelean, Director - Lider Servicii integrate pentru antreprenori si afaceri de familie, din cadrul PwC Romania si dl. lector univ. dr. Dragos Paun din cadrul Facultatii de Business. „Facultatea de Business, singura de acest fel din Romania, a fost si va fi intotdeauna deschisa catre colaborari cu mediul de afaceri. Catedra, la modul in care am gandit-o, se doreste a fi o punte de legatura intre mediul de afaceri si mediul academic. Stim ca este un deficit intre pregatirea academica a studentilor si ceea ce isi doresc angajatorii. Membrii catedrei doresc ca prin activitatile propuse, sa creeze sinergii care sa reduca acest deficit.” a declarat lect.univ. dr.  Dragos Paun, Facultatea de Business.
Universitatea Babes-Bolyai isi propune ca prin acest gen de initiative sa ofere studentilor, pe parcursul anilor de studiu, competentele necesare care sa raspunda nevoilor angajatilor.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

universitatea babes-bolyai pwc pwc romania alexandru medelean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3198 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018687 (s)