Desi a fost stabilita o serie de masuri in privinta reducerii impactului pandemiei COVID-19, printre care si restrictionarea deplasarii, oamenii au voie sa-si duca masina la spalatoriile auto. Inevitabil, masinile se murdaresc chiar si daca nu sunt folosite. In plus, strazile sunt dezinfectate cu clor si alte substante care, in contact cu vopseaua masinii, o pot deteriora.

Cu toate acestea, un barbat din Vatra Dornei a fost amendat cu 2000 de lei dupa ce s-a deplasat cu masina personala la o spalatorie din municipiu.

Replica politistului care a amendat un barbat la spalatoria auto

Barbatul sustine ca desi avea asupra lui declaratia pe propria raspundere pe care a si prezentat-o, agentul de politie nu a ezitat sa-l amendeze; el sustine ca a fost tratat ca un infractor, desi nu comisese o ilegalitate si respectase masurile prevazute de ordonanta militara.

     „Am fost surprins la spalatorie de catre un echipaj de politie si tratat ca un infractor. Le-am prezentat declaratia si actul de identitate. Politistul care m-a abordat cu o tonalitate vadit agresiva si aroganta,mi-a explicat ca nu am ce cauta acolo, ca spalatoriile auto sunt destinate doar politiei, salvarii si taximetristilor si ca doreste sa ma amendeze.”, povesteste barbatul amendat.

Suceveanul a incercat sa-i explice ca precizarile oficiale ale MAI arata ca este permisa deplasarea persoanelor in scopul cosmetizarii masinilor, politistul s-a mentinut ferm pe pozitii. Si colegul sau a cautat textul care atesta aceste informatii si a incercat sa i-l prezinte, dar fara succes. Replica politistului spunea ca: „nu il intereseaza ce spune Velea sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficiala a MAI si ca daca in ordonanta nu scrie negru pe alb ca ai voie la spalatorie, el ma amendeaza si ca scopul lui este de a aplica doar ordonantele militare”, adauga persoana amendata.

Politistii scuza acest tip de reactii pe motiv ca prevederile care vin de la MAI se schimba foarte des, iar agentii, care sunt mai tot timpul pe strazi, nu sunt mereu la curent cu ele.

coral