News Flash:

Reprezentanţii QS Ranking au analizat la UBB situaţia universităţilor romaneşti în clasamentele internaţionale

2 Mai 2019
1310 Vizualizari | 0 Comentarii
ubb cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a găzduit, la finalul săptămânii trecute, întâlnirea dintre reprezentanții a 17 universități publice din România şi cei ai companiei britanice care elaborează rankingului QS – unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților.

Tema discuțiilor a vizat sistemele de evaluare academică (cu detalierea evaluărilor QS), specificul şi caracteristicile universităților world-class, dar și situația şi poziţionarea universităților românești în rankingul QS.

Poziționarea universităților românești în rankingurile internaționale depinde foarte mult, dincolo de eforturile proprii, și de politicile naționale în domeniu, mai ales de susținerea adecvată a finanțării și a unei legislații competitive”, a afirmat, la finalul întâlnirii, prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, prof. univ. dr. Daniel David.

Potrivit acestuia, concluziile întâlnirii găzduite de UBB mai arată că „este important ca universitățile românești și politicile educaționale să se raporteze la criteriile academice internaționale dacă nu vor să rămână izolate și tot mai puțin performante, iar universitățile românești pot și trebuie să facă sugestii cu privire la sistemele de evaluare, ținând cont de specificitățile lor, dacă acestea sunt justificate și nu sunt înțelese adecvat în contextual evaluării internaționale”.

Conform celui mai recent clasament QS al universităților din zona Europei de Est şi a Asiei Centrale (QS World University Ranking 2019), Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă poziția 34 din peste 300 de universități, fiind prima la nivel național.

Clasamentul utilizează atât indicatori educaţionali, cât şi indicatori de cercetare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reprezentanti qs rankings clasament ubb universitate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032623 (s)