Paraşutistul de 21 de ani, student la ştiinţe economice în Cluj – Napoca, care s-a prăbuşit de la 1200 de metri la Târgu Mureş, şi-a revenit în mod miraculos, spun medicii. Acesta fusese internat în urmă cu două săptămâni cu politraumatisme, hemoragie internă şi fractură cervicală.

Tânărul a fost trezit din comă indusă și este în stare foarte bună, vorbește și este coerent, anunță medicii la două săptămâni după prăbușire. Deși a avut o fractură cervicală, îşi poate mișca ambele braţe și picioare, informează antena3.ro.

Studentul, care urma cursurile pentru obținerea licenței de parașutist, s-a prăbușit în urmă cu 2 săptămâni de la peste o mie de metri.

Atât parașuta principală, cât și cea de rezevă, s-au încurcat și nu s-au mai deschis pentru ca tânărul de 21 de ani să poată ateriza în siguranță, informează stirileprotv.ro.

Adrian Nagy, martor: „Erau circa opt parașutiști. Patru dintre ei făceau tot felul de învârtiri, giumbușlucuri, cum s-ar spune. Noi am crezut că este o glumă, că exersează. Până la urmă nu era nicio glumă și l-am văzut pur și simplu cum cade în go. În același timp erau și alți patru parașutiști care pur și simplu făceau piruete, tot se învârteau în șurub.”

Radu Adrian Crăciun, parașutist veteran la Aeroclubul României: „Se poate întâmpla ca parașuta principală să nu se deschidă din cauza unor curenți de aer, unei greșeli de pliaj și atunci începe să fâlfâie sau se deschide parțial. Modalitatea clasică este delargarea sau desprinderea parașutei principale și deschiderea parașutei de siguranță. Dacă nu se face acest lucru se riscă ca parașuta de siguranță să se înfășoare în jurul parașutei principale.”

coral