Vremea rămâne una a extremelor și în România, în perioada următoare. Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo, spune că sudul României va fi afectat, în special, de secetă. Pe de altă parte, în nord, precipitațiile vor fi mai intense. În același timp, va persista canicula. 

"Toate trei – valurile de căldură, precipitațiile intense și seceta sunt cumva puse în aceeași categorie.

În raportul privind criză climatică, România este într-o zona de graniță, Europa e împărțită în 5 regiuni, și a ajuns într-o zonă în care partea de sud face parte din bazinul Mării Mediterane extins, iar partea de nord dincolo de Carpații Meridionali e considerată că fiind parte a Europei de Vest și Centrală.

Pentru regiunea la nord de Carpați avem atât perioade cu secetă mai intense, dar și perioade cu precipitații mai intense.

Partea de sud o să intre în schimb într-o regiune în care vor avea mai puține precipitații în special în timpul verii și atunci vom avea și secetă, și deșertificare. Deci este ciudat ce se întâmplă.

Peste ambele regiuni vom avea valuri de căldură și temperaturi ridicate", a declarat Bogdan Antonescu.

Următoarele zile se anunță de foc în Cluj-Napoca, dar și alte regiuni din țară. Maxima va fi înregistrată marți, atunci când sunt așteptate temperaturi de 40 de grade Celsius.

Temperaturile maxime vor fi astfel la Cluj-Napoca:
Duminică – 35 de grade Celsius
Luni – 37 de grade Celsius
Marți – 40 de grade Celsius
Miercuri – 38 de grade Celsius
Joi – 36 de grade Celsius
Vineri – 34 de grade Celsus
Sâmbătă – 33 de grade Celsius

coral