Odată cu ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă, autoritățile clujene au emis noi reguli pentru clujenii care folosesc mijloacele de transport în comun, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii de protecție și păstrarea distanței.

Din păcate, cu cât apar mai multe măsuri de relaxare, cu atât clujenii uită de pericolul coronavirusului. 

Cu toate că majoritatea celor care circulă cu autobuzele poartă mască și se așează doar pe scaunele care nu sunt marcate, printre scaune se înghesuie astfel încât stau lipiți unii de alții, neținând cont de regulile de distanțare, cum se poate observa și în imaginea care a fost surprinsă vineri, în jurul orei 12:00, pe linia 24B.

Emil Boc a declarat pentru BZC Cluj că regulile se mențin în continuare, inclusiv pentru autobuzele școlare

În momentul în care aceste reguli pentru mijloacele de transport în comun au fost puse în aplicare, polițiștii locali se aflau în stațiile aglomerate din oraș și se asigurau că cei care folosesc autobuzele, troleibuzele și tramvaiele respectă noile reguli impuse pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea noului coronavirus după ridicarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență. Din păcate, în ultima perioadă, polițiștii locali nu au prea fost văzuți la datorie, în acest caz.

 

coral