În ultimii ani, din ce în ce mai mulți clujeni aleg să folosească serviciile financiare oferite de către cardul Revolut. Ca atare, instituțiile bancare clasice au înregistrat scăderi ale numărului de clienți noi atrași, în vreme ce fintech-ul britanic are tot mai mulți susținători printre locuitorii orașului nostru.

Ultimele date oficiale făcute publice de către companie cu privire la cifrele din țara noastră, arată că în România sunt mai bine de 1.25 milioane de utilizatori ai aplicației, iar numărul acestora crește cu peste 1.200 în fiecare zi.

Cei mai mari fani ai aplicației Revolut sunt persoanele ce trăiesc în orașele mari ale țării, precum București, urmat îndeaproape de Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța.

Dar ce este atât de special la acest card, de a devenit atât de popular în doar trei ani? Care sunt serviciile revoluționare cu care au ieșit ei pe piață, de au reușit să ia fața unor bănci mult mai renumite? Răspunsurile se vor regăsi în articolul de față.

Ce e Revolut?

Revolut este o instituție financiară 100 % online, ce a fost lansată în anul 2015 în Marea Britanie și care a intrat și în țara noastră începând cu luna mai a anului 2018.

Serviciul funcționează ca o aplicație de mobil, ce vine cu un card fizic atașat și unul (sau mai multe) virtual. Pentru a ne gestiona finanțele personale nu avem nevoie decât de un telefonul mobil și de o conexiune la internet. Așadar, scăpăm de timpul pierdut pe drumul până la un sediu fix și de statul la coadă.

În ceea ce privește serviciile bancare oferite clienților, Revolut este de-a dreptul de neegalat. Iată cam care ar fi principalele avantaje ale acestui serviciu:

Conversie valutară la cursuri interbancare

Foarte mulți aleg să utilizeze un card Revolut datorită faptului că, prin intermediul lui, pot realiza conversii valutare la cursuri interbancare.

Asta înseamnă că nu va mai trebui să stăm cu grijă atunci când suntem plecați în străinătate și trebuie să achităm ceva în valută. Doar scoatem cardul din buzunar și plătim, știind că un curs valutar mai bun nu avem, efectiv, unde să găsim.

Totodată, acest serviciu este unul extrem de agreat și de către cei care au credite luate în Euro. Datorită unei parități avantajoase RON/ EUR, beneficiarii ajung să economisească sume semnificative în fiecare an la plata ratelor.

Retrageri gratuite de bani, din orice colț al lumii

Cu ajutorul unui card Revolut, putem retrage numerar de la bancomatele oricărei bănci din lume, fără să plătim taxe sau comisioane. Însă trebuie să fim cu băgare de seamă pentru că, în funcție de tipul de card pe care îl avem, vor exista anumite limite impuse în ceea ce privește valoarea maximă pe care o vom putea retrage.

Revolut shares

De peste un an, prin intermediul aplicației putem realiza plasamente financiare sub forma acțiunilor, a criptomonedelor sau a bunurilor. Putem alege din peste 750 companii listate la NASDAQ și New York Stock Exchange, aur, argint, petrol sau șapte din cele mai cunoscute crypto de pe piață.

Securitate deplină a banilor

Nu doar că vom fi nevoiți să introducem un cod PIN atunci când vom vrea să intrăm în aplicația de mobil sau la retragerea de bani de la ATM-uri, dar contul Revolut vine cu o mulțime alte sisteme de protecție, unele dintre ele unice în lumea bancară.

Astfel, avem următoarele opțiuni de securitate:

  • Protecție a contului prin amprentă (desigur, dacă telefonul dispune de un cititor de amprentă)
  • Securitate pe locație – dacă telefonul se găsește într-o altă locație față de card, tranzacțiile efectuate sunt blocate automat, dar atenție, trebuie să avem locația pornită mereu
  • Sistem de plată online 3D Secure, prin intermediul căreia se generează un al doilea cod de siguranță ce este trimis pe telefonul mobil, în momentul efectuării de tranzacții online
  • Putem activa serviciul Apple Pay sau Google Pay direct din aplicație
  • Avem posibilitatea de a genera o infinitate de carduri virtuale, ce pot fi șterse după fiecare plată online, garantând astfel faptul că nimeni nu va avea cum ne cloneze cardul fizic

… și multe altele.

Tipuri de carduri

În ceea ce privește cardul Revolut, există trei planuri de tarifare diferite, fiecare dintre ele venind cu câteva caracteristici proprii. Acestea sunt:

Cont Standard – gratuit

  • Cont gratuit, însă va trebui să achităm o taxă de transport de 25 lei, pentru a primi cardul
  • Retrageri până la 800 lei sub formă de cash de la bancomate, pe lună*
  • Schimburile valutare sunt limitate la 5.000 lei în fiecare lună
  • Maxim trei tranzacții acțiuni gratuite pe lună

Cont Premium – 30 lei/ lună

  • Transport rapid gratuit a cardului către adresa din buletin – putem deține două carduri fizice conectate la același cont
  • Retrageri maxime de până la 1.600 lei/ lună*
  • Fără limită în ceea ce privește schimburile valutare
  • Putem efectua opt tranzacții acțiuni gratuite pe lună

Cont Metal – 55 lei/ lună

  • Transport gratuit a cardurilor – putem deține două carduri metal
  • Retrageri de până la 2.400 lei/ lună de la bancomate*
  • Nu există limită de schimb valutar
  • Serviciu rapid de relații cu clienții
  • Cashback de până la 1 % din achizițiile efectuate cu cardul
  • Putem efectua 100 tranzacții acțiuni gratuite pe lună

* în cazul în care retragem de la ATM-uri sume de bani mai mari față de maximele impuse, va trebui să achităm un comision de 2 %, aplicabil diferenței dintre limite și valoarea retrasă.

Sfaturi utile Revolut

În încheiere, vrem să prezentăm câteva sfaturi utile în ceea ce privește utilizarea unui card Revolut.

Nu retragem sume mai mari de limitele impuse

Da, știm că acei 800 lei pe care îi vom putea retrage de la ATM-uri, în cazul conturilor Standard, pot părea cam puțini. Dar chiar nu credem că are sens să plătim acel comision de 2 % de care am amintit mai sus, ce se aplică sumelor ce depășesc limitele aferente fiecărui tip de cont în parte.

Nu efectuăm schimburi valutare în week-end

În cazul conturilor Standard, dacă efectuăm schimburi valutare mai mari de 20.000 lei, va trebui, pentru sumele ce depășesc această limită, să plătim un comision de 0.5 %. Mai mult decât atât, același comision îl vom achita, indiferent de tipul de cont, și în cazul efectuării de schimburi valutare în timpul week-end-urilor.

Nu transferăm sume mari de bani deodată

Trebuie să avem mare grijă, pentru că atunci când transferăm sume mari de bani deodată, contul ne esste automat blocat, pentru a fi efectuate anumite verificări, astfel încât să se dovedească proveniența banilor. Se poate să ni se ceară acte doveditoare, de tipul fluturașilor de salariu, contracte de colaborări, extrase de cont etc. coral