News Flash:

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013, acuze grave: "FRAUDA institutionala"

30 Iunie 2013
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul ministru al Educatiei, consilierul prezidential Daniel Funeriu, sustine ca in cazul in care rezultatele de la evaluarea nationala reflecta realitatea, atunci se poate vorbi despre un "salt spectaculos", felicitandu-i, totodata, pe elevii care au luat note mari, dar si pe profesorii acestora, scrie realitatea.net.

 "La nivel national rezultatele par sa fie in acest an mult mai bune decat cele de anul trecut (primul an in care au fost camere de luat vederi la evaluarea nationala), dar similare cu cele din anii anteriori in care nu erau camere de luat vederi. Pozitia mea este urmatoarea: toti elevii care au luat note mari si profesorii lor trebuie felicitati; daca rezultatele reflecta realitatea atunci inseamna ca avem un salt spectaculos al rezultatelor, ceea ce ar fi foarte bine; daca subiectele au fost manipulate astfel incat procentajele de reusita sa fie artificial de mari, atunci ne aflam in fata unei fraude institutionale comandata politic; notele de la evaluarea nationala sunt luate in considerare pentru intrarea la liceu. Deci, este vorba despre un concurs si nu doar despre un simplu examen. Asadar, subiectele nu trebuie numai sa verifice nivelul de cunostinte dar si sa stabileasca o ierarhie", subliniaza Funeriu, sambata, intr-o postare pe blogul sau personal.

Potrivit acestuia, expertii sunt cei care trebuie sa verifice daca subiectele de la evaluare au fost "manipulate" pentru a fi mai usoare. "Garantez pentru faptul ca expertii ministerului sunt de buna calitate si ca nu fac un astfel de lucru. Singura situatie in care cei mai slabi de inger ar participa la o asemenea frauda ar fi daca primesc comanda politica sa elaboreze subiecte artificial de usoare. Eu nu mi-am permis niciodata sa intervin asupra naturii subiectelor la examene. Expertii sunt cei care trebuie sa se ocupe de acest aspect", sustine fostul ministru al Educatiei.
El prezinta si un procentaj, pe ani, al elevilor cu note peste 5, dupa cum urmeaza: "2011 (fara camere de luat vederi) = 81.79%, 2012 (cu camere de luat vederi) = 66.12%, 2013 (cu camere de luat vederi) = 77.17% (surse)".
115.730 de absolventi de clasa a VIII-a, reprezentand 77,17% din totalul centralizat ieri, pana la ora 16,00, au obtinut note peste 5 la evaluarea nationala, potrivit unui document al Ministerul Educatiei Nationale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

daniel funeriu fraude institutionale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013075 (s)