News Flash:

Rezultatele partiale ale proiectului „Masuri integrate pentru reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a centrului istoric al municipiului Turda"

3 Martie 2016
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8740 RON (+0.0003)
USD: 4.0405 RON (+0.0233)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
centrul turzii
Un oras puternic este acela care-si reflecta aspectele de unicitate culturala intr-un fel in care nu o mai face nimeni. Un oras de succes trebuie sa gaseasca, asa cum spune Aaron Renn, urbanist, "o viziune inspirationala pentru sine fundamentata pe ceea ce este si pe caracterul sau esential".

In cadrul proiectului „Masuri integrate pentru reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a centrului istoric al municipiului Turda", pentru care Municipiul Turda a primit un Grant SEE in valoare totala de 323.903 lei in cadrul Programului PA16/RO12 „Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural" - Schema de granturi mici, am cautat sa respectam principiile Agendei Urbane a Uniunii Europene, urmarind dezvoltarea economica a Municipiului Turda pe imperativul regenerarii urbane prin punerea in valoare a elementelor de competenta distinctiva din zona centrala si prin masuri care sa vizeze cresterea calitatii vietii si locuirii in aceasta zona, masuri pe termen mediu si lung prin care sa asiguram masa urbana si densitatea sociala si economica necesara dezvoltarii nucleului istoric, cu dezvoltarea infrastructurii necesare unei dezvoltari urbane echilibrate.

Proiectul are ca obiectiv general: Dezvoltarea durabila a comunitatii locale turdene prin cresterea atractivitatii turistice, investitionale si a coeziunii sociale ca urmare a protejarii si valorificarii patrimoniului cultural si istorico-arhitectural al zonei centrale a Municipiului Turda, iar ca obiective specifice:

1. Protejarea si punerea in valoare a patrimoniului istorico-arhitectural din zona centrala, istorica, a orasului

2. Planificarea strategica, integrata a interventiilor privind reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a centrului istoric al Turzii (areal delimitat de Ansamblul urban central de sec. XVIII-XIX).

In cele 12 luni de proiect derulate din martie 2015 s-au realizat urmatoarele materiale: un Studiu istorico-arhitectural al Ansamblului urban, o propunere de reconsiderare a limitelor actuale ale Ansamblului urban, o fisa de reglementare a zonei istorice, 35 de dosare documentare ale imobilelor istorice cu valoare arhitecturala, componente ale Ansamblului urban, o analiza socio-economica a zonei centrale, integrata in documentul strategic Concept integrat de masuri pentru reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a zonei istorice centrale a municipiului Turda. Ultimele materiale realizate sunt un Indrumar practic de restaurare, conservare, reabilitare si intretinere a cladirilor monument istoric din Turda si un Caiet de solutii arhitecturale, ca solutii practice de protejare si punere in valoare a patrimoniului istorico-arhitectural local.

Materialele elaborate in cadrul proiectului pot fi studiate si pe site-ul www.centrulistoricturda.ro (cu mentiunea ca ultimele doua materiale realizate sunt in curs de adaptare pentru a putea fi incarcate pe site pana la 15 martie 2016).

In spiritul respectului public si din dorinta de a valoriza corect patrimoniul local, Indrumarul, Caietul de solutii arhitecturale si Fisa de reglementare a zonei centrale vor face obiectul unei hotarari a Consiliului Local al Municipiului Turda pana la finalul implementarii proiectului.        

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2016-03-02_17.44_.42_.png
obiectiv general obiective specifice studiu istorico-arhitectural
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1712 (s) | 33 queries | Mysql time :0.053050 (s)