Un bărbat din Iași este obligat de instanță să îi ceară scuze publice soției pe Facebook și pe WhatsApp. Decizia a fost adoptată de Tribunalul Iași, pentru că bărbatul a încălcat dreptul femeii la onoare.

Acesta a trimis mesaje și imagini denigratoare în numele său pe rețelele de socializare.

Pentru că a încălcat dreptul reclamantei la onoare, demnitate, reputație, imagine și viață privată, astfel că este obligat să îi ceară acesteia scuze pe Facebook și pe WhatsApp și să-i plătească daune morale în valoare de 100.000 de euro:

”Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Angelica Carp în contradictoriu cu pârâtul Constantin Carp, având ca obiect acțiune în constatare și pretenții – acordare de daune morale. Constată încălcarea dreptului reclamantei la onoare, demnitate, reputație, imagine și viață privată, prin trimiterea de mesaje și imagini denigratoare de către pârât în numele reclamantei, pe rețelele de socializare.

Obligă pârâtul să înceteze pe viitor încălcarea drepturilor nepatrimoniale ale reclamantei. Obligă pârâtul la scuze publice pe contul său de Facebook și WhatsApp. Obligă pârâtul la plata de daune morale în cuantum de 100.000 de euro. Respinge cererea de acordare de daune materiale”, au precizat magistrații ieșeni, potrivit BZI.

Sentința nu e definitivă.

coral