Caz mai ciudat la noi în țară. O româncă, foarte recent întoarsă din Italia, a fost ținută de soț în scara blocului, la Pitești. Femeia, de 50 de ani, tocmai se întorsese din Italia, dar când să intre în locuinţă, soţul s-a împotrivit şi nu a lăsat-o. Astfel, ea a stat în scara blocului, spre indignarea vecinilor.

Motivul? Consortul nu voia să rămână izolat împreună cu partenera de viaţă timp de 14 zile, pentru a nu-şi pierde locul de muncă. Se temea că, dacă va lipsi două săptămâni de la serviciu, va fi dat afară, chiar dacă ar fi avut motivație în scris. Din această cauză, femeia a stat câteva ore pe casa scării, neavând unde să meargă. De reținut este faptul că, într-adevăr, se impunea izolarea instituționalizată în cazul ei, întrucât se întorcea din Italia.

Neavând nici o altă variantă la dispoziție, într-un final  a sunat la Direcţia de Sănătate Publică. Surpriză! Cei din dispecerat însă au sfătuit-o să se adresese poliției. Astfel, un echipaj de la Secţie 4 Poliţie Ploieşti s-a deplasat la faţa locului, pentru a o ajuta pe femeie. Din păcate, nu a avut ce să facă. Iarăşi s-a cerut sprijin din partea Direcţiei de Sănătate Publică. Cu alte cuvinte, timp de câteva ore, cazul a fost pasat de la o instituţie la alta, iar femeia şi-a păzit bagajele. Totul a avut loc în cartierul piteștean Găvana.

După mai bine de două ore, a fost dusă într-un centru de izolare. Acolo va sta timp de 14 zile. Întrucât nu avea unde să meargă, pentru a se izola de restul membrilor familiei, autoritățile au decis să o plaseze într-un centru special. Bineînţeles, va trebui să achite contravaloarea cazării de acolo. De reținut este faptul că, deși autoritățile fac regulile, nu oferă și sprijin celor care au cu adevărat nevoie.

coral