Inundațiile din Germania au adus adevărate tragedii în viețile localnicilor, care s-au trezit fără agoniseala de o viață, viiturile luându-le casele, distrugându-le bunurile și lăsându-i fără cămin. Dezastrul din statul german a adus însă vești folositoare pentru o parte dintre români, mai mulți conaționali fiind prinși la furat în Germania după inundații. Aceștia par să nu fi fost atât de sensibili la drama germanilor, profitând de catastrofe pentru a acționa.

Mai mulți români au fost prinși la furat în Germania după inundații

Tragedia care a afectat serios viața germanilor pare să fie o ocazie pentru unii români, după ce mai mulți cetățeni de origine din România au fost prinși la furat după inundații, în Germania. Inundațiile catastrofale, care au schimbat complet viețile mai multor familii din statul german au reprezentat motiv de bucurie pentru unii conaționali, care au decis să își îmbunătățească propriul cămin, furând mai multe obiecte din casele evacuate. Pentru că cetățenii germani au fost nevoiți să își părăsească locuințele pentru a nu își pune viața în pericol, căminele lor au rămas nesupravegheate. Astfel, mai mulți români au considerat aceasta o ocazie perfectă pentru a fura diferite lucruri.

Casele evacuate găzduiau mai multe obiecte vestimentare, piese de mobilier, aparate electrocasnice și diferite obiecte din fier vechi. În urma mai multor sesizări, polițiștii din regiune au acționat și chiar au reușit să îi prindă pe unii dintre românii care au mers la furat. În timp ce un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost surprins în timp ce căra o dubă de fier, un altul, în vârstă de 23 de ani, a fost de asemenea văzut în timp ce ducea mai multe obiecte metalice. O mașină de spălat și diferite electrocasnice din casele evacuate din zona Nette, au fost sustrase de către doi tineri români, în vârstă de 20 și, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen.

Faptele românilor nu vor rămâne nepedepsite, autoritățile din Germania urmând având în desfășurare anchete prin care să îi identifice pe făptași. În plus, polițiștii au tras deja un semnal de alarmă către cetățenii păgubiți, cărora le-au cerut și ajutorul, precum și martorilor din zonă, pentru a-i identifica pe hoți. În plus, polițiștii au solicitat martorilor și proprietarilor caselor evacuate să fotografieze și să rețină numerele de înmatriculare ale mașinilor folosite de români pentru a transporta bunurile furate. Acestea vor fi folosite de către polițiști pentru a-i prinde pe făptași.

Deocamdată, numărul incidentelor semnalate la autoritățile germane ajungând la peste 13 solicitări doar în săptămâna trecută. Jafurile românilor umbresc și mai mult tragedia din Germania, inundații din statul german curmând deja viața a 165 de persoane, în timp ce alte 100 sunt date dispărute, în continuare.

coral