Veste bună pentru toți românii. Începând cu data de 8 martie, starea de alertă se încheie în România. Se împlinesc cele 30 de zile cât a fost în vigoare măsura luată în 7 februarie și iată că nu va mai fi prelungită. Anunțul a fost făcut oficial chiar de către șeful statului, Klaus Iohannis.

Este oficial! România iese din starea de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, 4 martie, după ședința pe teme epidemiologice de la Palatul Cotroceni, că starea de alertă nu va mai fi prelungită în România după 8 martie.

Valul 5 este aproape de final, a transmis șeful statului care a precizat că măsurile complete care vin odată cu ridicarea stării de alertă vor fi anunțate în perioada imediat următoare.

Valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul deci să luăm noi decizii, cu un impact major pentru viitor Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în care am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele țării a ținut să sublinieze că acest rezultat se datorează în mare parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități. Totodată, Iohannis a declarat că nu s-ar fi ajuns în acest punct fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care în marea lor majoritate au înțeles și au respectat regulile.

Valul pandemic 5 a ajuns la final

În cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a precizat că această etapă înseamnă cel puțin finalul valului pandemic cu numărul 5. Șeful statului a făcut declarații după o ședință de lucru care a durat două ore, începând cu ora 14.00.

La discuții au fost prezenți premierul Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Adriana Pistol.

Concluzia acestora a fost că nu se impune prelungirea stării de alertă în România. Ultima dată starea de alertă a fost prelungită pe 7 februarie 2022, urmând să expire pe 8 martie. După această dată, țara noastră iese oficial din starea de alertă.

  coral