News Flash:

România, în topul celor mai periculoase țări după nivelul siguranței rutiere

16 Ianuarie 2021
714 Vizualizari | 0 Comentarii
Accident

Potrivit unei analize realizate de către compania financiară „NerdWallet”, în cadrul căreia a documentat date privind victimele accidentelor rutiere, limitele de viteză, sau mobilitatea în diferite țări ale lumii, România se află în fruntea statelor cele mai periculoase din punct de vedere al siguranței rutiere.

În continuarea clasamentului se află Grecia și Bulgaria. Coboară de pe podium Portugalia și Cipru, Statele Unite ale Americii plasându-se pe locul șase, chiar în fața Italiei. În schimb, primele cele mai bune 10 locații pentru şofat sunt Norvegia, Japonia, Elveția, Anglia și Irlanda de Nord, urmate de Scoția, Israel, Țara Galilor, Olanda și Germania.

Studiul a fost efectuat în perioada 30 septembrie 2020 – 1 octombrie a aceluiași an, utilizându-se ca bază statistică cel mai recent raport de siguranță rutieră al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), transmite evz.ro.

De asemenea, au fost luate în considerare şi finanţările destinate lucrărilor rutiere în mai multe țări, iar datele de la Inrix (compania din Washington care oferă date și analize bazate pe locație, cum ar fi traficul și parcarea) au fost luate şi ele în considerare pentru a determina orele medii pierdute din cauza aglomerației în fiecare țară, scrie sursa citată.

Țara cu cele mai bune drumuri din lume este Norvegia, care are doar 108 de decese cauzate de accidente rutiere într-un an. În baza datelor privind numărul victimelor și a nivelului traficului, România, Grecia și Bulgaria, se află pe ultimele locuri și s-au dovedit a fi cele mai proaste țări în care se poate şofa.

Statele Unite sunt printre primele zece în care situaţia este extrem de gravă: 36.120 de decese în ultimele 12 luni. Slovacia este țara cu cea mai mare aglomerație, unde o persoană pierde în timpul vieții în medie 7.939,45 ore în trafic, urmată de Grecia, cu 6.541,2 ore și Irlanda cu 6219,03 ore.

Puternic şi impactul numărului de victime care reiese din acest studiu: cu cel mai mare număr de decese rutiere din ultimele 12 luni, Statele Unite se clasează drept cea mai „mortală” țară din punctul de vedere al siguranţei rutiere, cu 110 decese la un milion de oameni. România, Bulgaria, Serbia și Polonia înregistrează şi ele un număr mare de decese, respectiv 96, 89,7, 76,8 și 76,5 decese la un milion. Printre țările cu cel mai mic pericol de mortalitate din cauza accidentelor rutiere se numără Islanda (16,8), Norvegia (20,3) și Suedia (21,6).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031691 (s)