News Flash:

România, pe primul loc în topul țărilor cu cele mai periculoase șosele din lume

13 Ianuarie 2021
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
accidente

Un clasament făcut de platforma „Nerd Wallet” plasează România pe locul 1 în topul țărilor cu cele mai periculoase şosele din lume, scrie ziarul italian La Repubblica.

Având la bază cel mai nou raport al OMS privind siguranța stradală, dar și analiza furnizată de Inrix (societate din Washington care se ocupă cu furnizarea datelor privind investițiile în infrastructură, traficul și parcările) s-a reușit întocmirea unui top al ţărilor privind siguranţa pe şosele.

Pentru crearea acestui clasament au fost analizate toate datele ce țin de victimele accidentelor, aglomerația în trafic, limitele de viteză și mobilitatea din diferite țări. Studiul s-a desfășurat între 30 septembrie și 1 octombrie 2020 și a stabilit care sunt țările cu cele mai sigure șosele, dar și cele mai nesigure.

Pe baza informațiilor despre victime și aglomerație din trafic, România, Grecia și Bulgaria au cele mai periculoase şosele la nivel global. 

La polul opus se află Norvegia, Japonia, Elveția, Marea Britanie, Scoția, Israel, Țara Galilor, Olanda și Germania.

Datorită numărului mare de morți, SUA au fost declarată țara cu cea mai mare mortalitate din lume în ceea ce privește condusul mașinilor, statistica arătând 110 morți la un milion de locuitori.

Nici România, Bulgaria, Serbia și Polonia nu stau mai bine, fiecare dintre ele având 96, 89,7, 76,8 și 76,5 decese la un milion de locuitori. Cele mai sigure țări s-au dovedit a fi Islanda (16,8), Norvegia (20,3) și Suedia(21.6). Studiul arată că numărul deceselor poate fi influențat de comportamentul uman și condițiile meteorologice, dar principala cauză a accidentelor rămâne eroarea umană.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

romania sosele decese pericol
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041712 (s)