News Flash:

România pierde 200 de milioane de euro în fiecare lună în care nu e în Schengen

8 Decembrie 2022
466 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania tinuta afara

După 11 ani de așteptare, România este ţinută, în continuare, la poarta Schengen. Refuzul Austriei de a ne primi în spaţiul fără controale la frontiere înseamnă pierderi pe bandă rulantă pentru noi.

Creşterea economică a ţării va fi afectată, iar românii vor sta în continuare la cozi la graniţă. Iar aici au de pierdut cel mai mult, transportatorii! Întâi cifrele mari: 200 de milioane de euro pierde economia României în fiecare lună, pentru că nu suntem în Schengen.

Călătoriile mai simple și mai rapide, la care speram cu toţii, nu vor deveni realitate. Iar imaginea cu românii epuizaţi şi nervoşi, aşteptând în vămile cu Bulgaria și Grecia, în special în perioada concediilor de vară, nu va dispărea. Nu va dispărea nici aglomeraţia din vămile din vest din perioada sărbătorilor de iarnă.

Şoferii de TIR nu vor scăpa de cozi. Transportatorii au ajuns să stea în camioane și 72 de ore, aşteptând să treacă de controalele din vămi. Iar apartenenţa la Schengen este un argument solid pentru investitorii străini, care se uită cu alţi ochi la ţările membre. Lipsa noastră din acest spaţiu se traduce nemijlocit şi prin mai puţine investiţii străine.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 33 queries | Mysql time :0.052944 (s)