News Flash:

Românii care se întorc din Grecia trebuie să stea în CARANTINĂ!

23 Aprilie 2021
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
romanii care se intorc din grecia stau in carantina

Grecia este pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Prin urmare, românii care vor călătorii în Grecia, mai ales în perioada Paștelui, vor intra în carantină pentru două săptămâni la întoarcere în România.

Măsura nu se aplică românilor care sunt vaccinați cu ambele doze sau care au fost infectați în ultimele trei luni cu COVID-19.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat lista statelor şi zonelor considerate de risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanelor care sosesc în România din acestea, Grecia fiind inclusă în lista ţărilor din „zona galbenă". (VEZI lista țărilor AICI)

Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:
- au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de-a 2-a doză, şi au trecut cel puţin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România;

- au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale (exemplu: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în ţară) şi au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în ţară;

- rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

grecia zona galbena carantina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1401 (s) | 33 queries | Mysql time :0.052038 (s)