Un român din Brăila, principalul suspect într-un atac violent care a șocat Marea Britanie, a fost capturat în țară.

El a pătruns în casa unei familii din Luton, din sud-estul Angliei, și a lovit trei femei, bunica, fiica și nepoata, până când le-a lăsat inconștiente, după care le-a jefuit. A fost prins de polițiștii din Brăila și va fi extrădat, pentru a fi judecat.

Imaginile, surprinse de camerele de supraveghere, au făcut înconjurul Marii Britanii. În septembrie 2019. Sandel Hornea a intrat în locuinţa unor femei, deghizat într-un angajat al unei firme de curierat. Le-a lovit pe cele trei femei cu o brutalitate greu de înţeles, apoi le-a târât în bucătăria casei. A smuls o consolă de jocuri şi un decodor de satelit şi a ieşit calm pe uşă.

Individul, din comună Cireșu, judeţul Brăila, a stat ascuns an şi jumătate şi abia acum a fost capturat.

Agent Geanina Niculae, IPJ Brăila: „L-au depistat pe raza municipiului Galaţi. Era urmărit la nivel naţional şi internaţional. Autorităţile din Marea Britanie au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie”.

Familia pe care a agresat-o, în Luton, este încă traumatizată.

Trong Vung Dong, ruda femeilor agresate: „E o ușurare să știu că acel om a fost arestat. Pot să mă mai relaxez pentru că, în fiecare zi, încă mă mai gândesc la ce s-a întâmplat. Nu cred că îl voi putea ierta vreodată pentru ceea ce a făcut”.

Cele trei femei au ajuns la spital, iar adolescenta a fost operată. Nici acum nu şi-au revenit în totalitate.

Trong Vung Dong, ruda femeilor agresate: „Fiica mea încă mai are o problemă la un ochi, iar mama mea încă are coșmaruri. Are dureri de cap și probleme neuronale. Toți cei din casă sunt încă speriați”.

Individul de 36 de ani a avut şi în trecut probleme cu legea. În 2007 ar fi fost dat în urmărire internațională de autorităţile din Italia pentru exploatarea sexuală a unor copii şi pornografie infantilă. Pentru aceste fapte a stat închisoare până în 2018, când a devenit beneficiar al controversatului recurs compensatoriu.

Bărbatul a fost reţinut şi se află acum în arestul Poliţiei Galaţi. El şi-a dat deja acordul, în fata magistraţilor Curţii de Apel, pentru a fi predat autorităţilor judiciare din Marea Britanie. coral