News Flash:

Roman Abramovich își vinde acțiunile de la Chelsea. "Voi dona profitul victimelor războiului din Ucraina"

3 Martie 2022
611 Vizualizari | 0 Comentarii
Roman Abramovich

Roman Abramovich a anunțat în mod oficial că renunță la acțiunile sale de la Chelsea, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

Situația dramatică din Ucraina și acuzele care i-au fost aduse lui Roman Abramovich au dus în cele din urmă la anunțul miliardarului prin care spune că renunță la acțiunile sale de la Chelsea.

Chelsea caută patron nou

Deținătoarea en-titre a Champions League, Chelsea, este în căutare de patron nou, după cum se arată un comunicat postat de site-ul clubului, în care Roman Abramovich anunță că renunță la acțiunile sale.

"Aș vrea să mă adresez speculațiilor din presă care au apărut în ultimele zile cu privire la acțiunile mele de la Chelsea FC. După cum am spus și în trecut, am luat mereu cele mai bune decizii pentru club.

Situația actuală mă face să anunț că o să vând acțiunile mele de la Chelsea, pentru că asta e decizia cea mai bună pentru club, pentru fani, pentru angajați, precum și pentru sponsori și parteneri.

Acolo unde supraviețuirea e opțională, adaptarea e esențială. Urmărește Africa extremelor pe DIGI Animal World, azi de la 21:00!

Vânzarea clubului nu o să fie grăbită. Nu voi cere niciun ban înapoi din împrumuturile pe care le-am făcut. Niciodată nu a fost o afacere pentru mine, ci doar o pasiune pentru joc și pentru club.

Ba mai mult, mi-am instruit echipa să formeze o fundație prin care toate profiturile obținute în urma operațiunii să se îndrepte către victimile războiului din Ucraina. Aici sunt incluse și nevoile urgente ale victimelor, la fel și oamenii care au nevoie de îngrijire pe termen lung.

Vă rog să aveți în vedere că a fost decizie extrem de dificilă și mă doare că trebuie să mă despart de club într-o asemenea manieră. Totuși, cred că e cea mai bnă decizie pentru club. Sper să pot să mai fac o vizită pe Stamford Bridge pentru ultima dată și să vă spun tuturor la revedere în persoană.

A fost un privilegiu să fiu parte din familia Chelsea și să obținem tot ce am obținut. Chelsea și suporterii ei vor fi mereu în inima mea.", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial.

Clubul Chelsea, evaluat la șapte miliarde de euro!

Magnatul elvețian Hansjorg Wyss, cu o avere estimată la peste cinci miliarde de euro, este unul dintre cei patru oameni de afaceri care au fost invitați să facă o ofertă pentru a cumpăra Chelsea. Dar cât ar trebui să plătească pentru a devenit noul patron al campioanei Europei?

După un calcul realizat de AS.com, suma necesară pentru achiziționarea lui Chelsea s-ar ridica la peste șapte miliarde euro! În acest preț, sunt incluse datoria clubului față de Roman Abramovich, 2,4 miliarde de euro, costul efectiv al brand-ului și proiectul noului stadion, aproximativ 2,7 miliarde de euro. Niciodată în istorie nu s-a plătit această sumă pentru cumpărarea unui club de fotbal.

În trecut, Abramovich a refuzat o ofertă de 2,6 miliarde de euro în schimbul lui Chelsea.

Hansjorg Wyss a dezvăluit că Abramovich i-a propus să devină patronul lui Chelsea. Elvețianul nu a refuzat, dar a declarat că nu poate înhăma la acest drum singur, ci mai are nevoie de cel puțin șase investitori pentru a-l susține.

”Abramovich este unul dintre cei mai apropiați sfătuitori și prieteni ai lui Putin. La fel ca ceilalți oligarhi, a intrat în panică. Abramovich încearcă să-și vândă toate proprietățile din Anglia și vrea să scape de Chelsea rapid. Eu și alte trei persoane am primit o ofertă marți pentru a cumpăra Chelsea.

Trebuie să aștept patru-cinci zile. Abramovich cere mult prea mult în acest moment. Știți, Chelsea îi datorează două miliarde de lire sterline. Dar Chelsea nu are bani, asta înseamnă că cine va cumpăra clubul va trebui să-i plătească datoria către Abramovich.

Astăzi, nu știm exact care este prețul de vânzare. Pot doar să-mi imaginez că voi avea nevoie de parteneri, dar acum trebuie să analizez condițiile generale. Tot ce pot să spun este că nu voi face un lucru ca acesta singur. Dacă voi cumpăra Chelsea, o voi face alături de alți șase sau șapte investitori”, a spus Hansjorg Wyss, potrivit goal.com.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 33 queries | Mysql time :0.053870 (s)