Un clujean este câștigătorul Convenției Naționale de Science Fiction din România, ROMCON, a 41-a ediție și prima derulată online.

Aceasta a avut loc în 11 și 12 iulie, online, ocazie cu care s-au decernat Premiile Naţionale pentru Literatură şi Artă SF pentru anul trecut. Juriul a fost condus de un clujean, Mircea Opriţă.

Cel mai bun roman a fost ales ”Femei din Kevlar”, carte apărută la editura Casa Cărții de Știință Cluj, scrisă de Cristi Ardelean, un avocat de 30 de ani ajuns deja la al șaselea roman. ”Este un roman de expectativă, despre o comunitate din viitor după un dezastru natural și un război planetar care construiește o societate nouă pe o insulă unde pentru o vreme totul e în regulă pentru că există egalitate de șanse, sistemele și roboții ajută oameni să ducă o viață lipsită de griji, dar roboții ajung să își ceară drepturile pentru că își dau seama că sunt exploatați, se aunge la colapsul societății care îi privea ca niște sclavi”, spune el pentru actualdecluj.ro.

Alți autori au fost premiați pentru cea mai bună nuvelă – Cristian Teodorescu pentru ”Atelier de reparații și întreținere”, volum de povestiri – Diana Alzner pentru ”Trovantul”, poveștiri – Ionuț Manea pentru ”Ciudatul caz al lui Roger Mood”, non-fiction – Aurel Cărășel pentru ”Imaginarium. O istorie tematică a literaturii SF” și antologie – ”Cenaclul HG Wells 50”, apărută la editura Universității de Vest Timișoara.

coral