Pandemia Covid-19 a transformat radical viata romanilor si nu numai. Momentan, ne aflam in Scenariul 4 al Starii de Urgenta, insa, din pacate, tara noastra se pregateste sa intre in Scenariul numarul 5.

Acest lucru a fost anticipat chiar de Ministrul Sanatatii, in urma cu mai bine de doua saptamani. „Momentan, avem doar Scenariul 4, ce trebuuie gestionat. Avem 2.000 de infectari cu coronavirus si nu ne gandim la Scenariul 5 sau 6. Daca avem doar aceste 2.000 de cazuri, este un scenariu usor. Daca apar noi cazuri sau cazuri critice si severe, atunci va fi un scenariu greu„, spunea Nelu Tataru pe 3 aprilie.

Din pacate, cele 2.000 de cazuri de la inceputul lunii s-au transformat, acum, in mai bine de 8.000, apropiindu-ne amenintator de borna de 10.000, borna care implica intrarea Romaniei in Scenariul numarul 5, care va aduce, de la sine, o serie de noi Ordonante Militare si, bineinteles, alte interdictii.

Ar putea fi afectat atat intervalul orar al parasirii domiciliului, cat si formatul declaratiei de proprie raspundere. Totodata, dupa Suceava si Tandarei, alte localitati vor urma sa fie inchise, nefiind exclus ca Bucurestiul – care se apropie de borna celor 1.000 de cazuri – sa fie carantinat.

coral