News Flash:

Romania nu este pregătită pentru coronavirus. Directorul Unifarm: Stocul este zero

25 Februarie 2020
1423 Vizualizari | 0 Comentarii
china 1

Directorul Companiei Naționale de Medicamente îi contrazice pe mai marii instituțiilor statului, precum Ministrul Sănătății sau secretari de stat care spun că România e pregătită pentru coronavirus. Șeful Unifarm, Adrian Ionel, susține că țara noastră nu poate face față unei epidemii de coronavirus, din moment ce abia acum s-a început achiziţia măştilor de protecţie şi a dezinfectanţilor.

Compania Națională Unifarm, cea care ar trebui să dețină stocul epidemic necesar pentru o epidemie cum este cea provocată de coronavirus nu deține materialele necesare.

Informația a fost prezentată, luni, de Mihai Gâdea, la Sinteza zilei.

„România are un stoc epidemic ce ar trebui să fie ținut la o companie numită Unifarm. Ei bine, stocul epidemic, în momentul de față, este zero. Acest Unifarm este în subordinea Ministerului Sănătății.

Acolo ar trebui să fie măști, dezinfectanți, combinezoane, aparate de ventilație, dar stocul este zero”, a spus Mihai Gâdea.

Informația a fost confirmată, în exclusivitate la Antena 3, de directorul Unifarm, Adrian Ionel.

„La Unifarm în acest moment stocul este zero, dar este un stoc în care în niciun an nu a fost pregătit pentru asemenea situații. Însă, măsuri s-au luat. Există o celulă de criză, o celulă care a fundamentat și lansat un OUG privind achiziția unor materiale, dezinfectanți și măști prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate.

Prima procedură a fost începută ieri (duminică, n.r.) și există proceduri în curs pentru zilele următoare”, a declarat Adrian Ionel.

Directorul Unifarm recunoaște că în momentul de față achiziția materialelor necesare este foarte dificilă.

„Stocurile de materiale de acest gen se volatilizează de la oră la oră, pentru că s-a creat o isterie în masă pe acest subiect, mai mult sau mai puțin fundamentată, dar, din fericire, am blocat o cantitate suficientă de dezinfectant și avem și o comandă foarte serioasă de măști chirurgicale.

E adevărat că sunt printre ultimele stocuri pe care le-am găsit și cu foarte-foarte mare greutate”, a adăugat șeful Unifarm.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043124 (s)