News Flash:

Romii din Franta si-au deschis televiziune

9 Mai 2013
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
Sutka City TV, o televiziune dedicata exclusiv romilor, a fost lansata la Paris, avand ca scop principal sa arate "adevarata fata a romilor", potrivit unui reportaj realizat de France 24.

Lansata in septembrie 2012, la Paris, Sutka TV este "prima televiziune dedicata exclusiv romilor", potrivit patronului ei, Andrijano Dzeladin. "Este prima televiziune din lume dedicata romilor, am investit in ea tot ce aveam, toate economiile mele", spune acest rom originar din Macedonia, intr-un interviu pentru France 24.

Dzeladin spune ca a invatat tot ceea ce inseamna televiziune de unul singur, pentru a demonstra ca "nu toti romii sunt delincventi, hoti". "Avem o cultura, un imn, un steag, integritate", spune acesta. "Putem fi jurnalisti, medici, pictori. Dar putina lume stie asta", adauga el, explicand ca doreste ca prin aceasta televiziune sa demonteze prejudecatile, dar si ca romii sa poata sa isi exprime punctele de vedere.

"In toate emisiunile se vorbeste in limba romani. Putem vorbi in franceza, un pic in engleza, depinde de interlocutor, insa, in general, vorbim in limba noastra, in dialectele noastre", spune Dzeladin.

"Tanara" televiziune se confrunta insa si cu probleme. In prezent, echipa televiziunii este formata din doi angajati, Andrijano si "bratul sau drept". Patronul televiziunii se ocupa de prezentare, tehnica, regie, marketing, achizitionarea materialelor. Din acest motiv, uneori exista probleme tehnice. Si, nu in ultimul rand, Dzeladin se confrunta cu lipsa unui spatiu corespunzator, televiziunea avand sediul intr-un apartament.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

televiziune romilor paris andrijano dzeladin limba romani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3213 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018533 (s)