Face parte din panteonul sfinţilor catolici şi e sărbătorita anual pe 22 mai. Este vorba despre Sfânta Rita din Cascia şi e un adevărat exemplu pentru toţi creştinii. De ce? Pentru că a fost menită să poarte semnele lui Iisus Hristos. Iată care este rugăciunea care îți îndeplinește orice dorință și când se rostește.

A fost numită „perla preţioasă a Umbriei de către Papa Leone al XIII-lea, iar creştinii îi spun „sfânta imposibilităților”. Ei i se adresează cu precădere femeile care au casnicii nefericite sau care sunt în căutarea liniştii.

Cine a fost Sfânta Rita

Sfânta Rita, pe numelei ei adevărat Margareta Lotti, s-a născut în anul 1381, într-un orăşel din centrul Italia. La 12 ani, părinţii i-au aranjat căsătoria cu un bărbat în vârstă, abuziv şi violent. Ea îşi dorea să se călugărească. Cei doi băieţi rezultaţi din căsnicie au murit de dizenterie. După 36 de când i-au murit copiii şi a rămas văduvă, a fost primită în rândul călugăritelor de la Mănăstirea Sfântă Magdalena.

Se spune că şi-a dedidat viaţa în totalita lui Iisus Hristos, rugându-se de foarte multe ri să fie învrednicita să sufere aşa cum suferit el. După ani de rugăciuni, surorii Rita i-a apărut în mijlocul runtii o rană, ca şi cum ar fi fost făcută de un spin uriaş înfipt acolo. Semnul a fost vizibil toată viaţa şi i-a provocat durere şi suferinţa.

Cu puţin timp înainte de a muri, cineva a întrebat-o ce îşi doreşte. Iar ea a spus că vrea un trandafir din grădina ei. În ciuda faptului că era ianuarie, deci în plină iarna, vărul ei s-a dus la vechea casă părintească, iar acolo a găsit un singur trandafir, care mai era şi înflorit. După 4 luni, pe 22 mai 1457, sora Rita a murit la vârsta de 76 de ani. În fiecare an, sute de creştini merg la mormântul ei din Crescia şi îi duc trandafiri ca mulţumire pentru ajutorul acordat.

Rugăciunea care îți îndeplineşte dorinţele

Rugăciunea de mai jos se adresează Sfintei Rita din Cascia şi se spune că îndeplineşte dorinţe. Trebuie rostită timp de 9 zile de joi consecutiv. Iată rugăciunea care îți îndeplinește orice dorință:

“O, sfânta apărătoare a celor aflaţi la mare nevoie, tu, care străluceşti precum steaua speranţei în bezna întunericului, binecuvântată Sfânta Rita, oglinda vie a harului lui Dumnezeu, exemplu de răbdare şi tărie, model al tuturor etapelor vieţii!

Alătur voinţa mea celei a lui Dumnezeu, graţie Domnului Iisus Hristos, care a îndurat purtarea coroanei de spini şi căruia tu i-ai fost alături zi de zi.

Mijloceşte tu, cu harurile şi virtuţile tale, ruga mea către Sfânta Fecioară Maria, ca să îmi asculte durerea întru slava lui Dumnezeu şi sfinţirea mea.

Îndrumă-mă şi arată-mi calea cea bună, o, sfânta protectoare şi susţinătoare a celor aflaţi la necaz, să pot obţine iertarea păcatelor, perseverenţă, puterea de a păşi cu curaj, bunătate şi răbdare pe calea vieţii. [Acum se spune dorinţa.] Sfânta Rita, avocata imposibilului, roagă-te pentru noi! Sfânta Rita, avocata celor neajutoraţi, roagă-te pentru noi!

Ajută-mă, Sfânta Rita! Roagă-te pentru mine, ca prin tine să-mi crească iubirea pentru Domnul nostru Isus. Amin!”

De asemenea, când îți este greu, poți rosti o rugăciune către Maica Domnului sau o rugăciune scurtă, dar de mare efect. coral