News Flash:

S-a bucurat degeaba! Don Daniel ramane arestat la domiciliu, chiar daca Tribunalul a optat pentru controlul judiciar

8 Iulie 2016
1939 Vizualizari | 0 Comentarii
Don Daniel
Don Daniel, fostul sef al AJOFM Cluj, ramane in arest la domiciliu, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Cluj au admis contestatia declarata de catre procuorii DNA impotriva incheierii judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Cluj, care inlocuia masura cu una mai putin restrictiva de drepturi, astfel incat acesta isi va petrece si urmatoarele 30 de zile arestat la domiciliu.

La data de 1 iulie, magistratii Tribunalului Cluj dispuneau inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar in ceea ce-l priveste pe Don Daniel, insa parchetul a atacat incheierea cu contestatie, care a fost admisa. Curtea de Apel Cluj a respins, de asemenea, ca nefondata cererea lui Don Daniel de inlocuire a masurii preventive a arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar.

La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj dispuneau punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Don Daniel, director executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, acesta fiind acuzat de luare de mita in forma continuata si fals in declaratii in forma continuata.

Potrivit anchetatorilor, in perioada ianuarie 2013 - noiembrie 2015, inculpatul Don Daniel, in calitate de director executiv al AJOFM, a pretins si a primit, in mod repetat, sume de bani totalizand  884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finantate din fonduri europene, prin programele POSDRU si FEAG  .

Din actele cauzei rezulta faptul ca, in activitatea de implementare a proiectelor in care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau cooptate de catre Don Daniel persoane provenind din randul angajatilor AJOFM, subordonati ai acestuia ori din randul fostilor angajati suspendati din functie, acestia fiind desemnati in calitate de experti ai proiectelor.

Conform anchetatorilor, remuneratiile expertilor care compun echipa de management si respectiv echipa de implementare constituie cheltuieli ale proiectelor, cuprinse ca atare in bugete drept cheltuieli cu resursa umana si sunt suportate din fondurile provenind din bugetul Uniunii Europene. Intrucat potrivit prevederilor legale, directorul Don Daniel nu putea fi remunerat in cadrul proiectelor, din probele administrate rezulta ca acesta  pretindea o  parte din veniturile incasate de subordonatii sai. Don Daniel, in calitate de functionar public, avea obligatia completarii declaratiei de avere in cuprinsul careia, sub sanctiunea atragerii raspunderii penale pentru infractiunea de fals in declaratii, are obligatia declararii activelor financiare.

Urmare a analizarii declaratiilor  de avere completate de catre Don Daniel la datele de 14.04.2014, aferent veniturilor obtinute pe parcursul anului 2013 si respectiv la data de 08.04.2015 corespunzator  veniturilor obtinute in cursul anului 2014, s-a retinut ca acesta nu a declarat sumele identificate in conturile bancare la categoria activelor financiare.

 

Sursa foto: Transilvania Reporter

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

don daniel sef ajofm cluj tribunalul cluj arestat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043456 (s)