Traiul în România se scumpește, însă salariile rămân neschimbate, iar asta îi face pe cei mai mulți să privească cu teamă către ziua de mâine.

Alimentele, combustibilul, energia, toate se schimpesc pe zi ce trece, iar românii se descurcă tot mai greu.

Astfel că liderii coaliției s-au gândit la un ajutor pentru acești oameni, iar în scurt timp urmează să facă publice cele 17 măsuri de sprijin din pachetul socio-economic. Printre acestea se numără, inclusiv, majorarea salariului minim, dar și acordarea de vouchere, în valoare de 50 de euro, pentru persoanele care au venituri reduse. 

Care sunt măsurile din pachetul socio-economic cu care statul vrea să vină în sprijinul cetățenilor 

Majorarea prețurilor la alimente, combustibil și electricitate nu a făcut decât să-i împotmolească și mai tare pe românii care au venituri mici și care trăiesc de pe o zi pe alta. Astfel că liderii politici au gândit un pachet de măsuri socio-economice, menite să-i ajute pe cei în nevoie.

Liderii coaliției se vor întâlni și vor dezbate pachetul de legi. Iată lista actuală: 

Persoanele vulnerabile vor primi vouchere de 50 de euro până la finalul anului.

Salariul minim pe economie va fi majorat cu 200 de lei, bani ce nu vor fi impozitați la CAS. Această măsură se aplică doar în cazul angajaților de la privat.

De la 1 iunie, tichetele de masă vor fi majorate de la 20 la 30 de lei.  

Elevii care provin din familii vulnerabile vor primi vouchere în valoare de 30 de euro. 

Marii transportatori vor beneficia de o reducere de 50 de bani din prețul la benzină și motorină. 

Cota de hrană pentru bolnavii din spitale va fi mahorată la 22 de lei de la 11 lei. 

actualizarea preţurilor la materiale de construcţii pentru finalizarea proiectelor pe PNDL şi pe fonduri europene.

Cine sunt românii care vor beneficia de tichetele de 50 de euro 

Fără doar și poate, măsura care este cea mai așteptată de români este cea în care statul acordă vouchere de 50 de euro, adică în valoare de 250 de lei. Acestea ar urma să fie virate o dată la două luni, iar beneficiarii își vor putea cumpăra alimente de bază.

Tichetele le vor primii doar familiile care au venit lunar mediu mai mic de 600 de lei, familii monoparentale, persoanele asistate social, persoane cu dizabilități, pensionari cu venituri mai mici de 1.500 lei, angajații plătiți cu salariul minim pe economie. Impactul bugetar a fost calculat la 690 de milioane de euro. 

Liderii coaliției de guvernare se vor întâlni astăzi, în jurul orei 16:00, pentru o ultimă discuție, iar forma finală a pachetului de măsuri va fi anunțată la ora 18:00. Până acum, politicienii au amânat anunțarea acestui ajutor de două ori, fiind doar niște măsuri pe hârtie, care nu au intrat încă în circuitul ministerial de avizare. Ceea ce însemnă că măsurile vor fi puse în aplicare, cel mai devreme, la începutul lunii viitoare.  coral