O bucureșteancă domiciliată în cartierul Rahova a avut parte de o surpriză neplăcută, apoi a postat un mesaj pe pagina de socializare pentru a trage un semnal de alarmă. Femeia l-a surprins pe un bărbat încercând să îi deschisă ușa locuinței.

În ultima perioadă s-a discutat intens despre revenirea din străinătate a unor români certați cu legea, iar aceștia – în plină pandemie de coronavirus – fac, din nou, ceea ce au ”învățat”.

”Atenție , au început spargerile în sectorul 5, priviți acest individ cum ieri la 15.29 a pătruns în acest bloc, și a încercat sa deschidă ușa la mine. Dacă îl cunoaște cineva , va rog dați detalii. Mulțumesc”, a scris femeia respectivă pe pagina de socializare, prezentând și două fotografii ale bărbatului pe care l-a surprins încercând să deschidă ușa apartamentului.

De altfel, Marcel Vela a avut un mesaj tranșant pentru infractorii reveniți din Diaspora, dar și pentru cei din țară, avertizând că vor fi aduși în fața procurorilor în cel mai scurt timp. Pedepsele vor fi înăsprite drastic, în această perioadă în care starea de urgență este în vigoare, infracțiunile fiind considerate, a transmis ministrul, ”zonă agravantă”.

“Vreau să îi atenţionez pe toţi că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României a modificat acte normative prin care infracţiuni comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite cu mai multă, să spunem, rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă, pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca şi zonă agravantă. Adică lumea încearcă să îşi salveze pielea, acum scuzaţi această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt şi greu de suportat, ne asumăm ca şi guvern aceste decizii, dar cu toţii împreună facem un efort şi cetăţeni şi guvernanţi şi decidenţi şi autorităţi ca să salvăm concetăţenii noştri, să trecem cu bine şi prin această încercare. Nu pot fi cetăţeni care – eu ştiu – se dedau la asemenea fapte infracţionale, zona criminogenă, şi vreau să le dau o veste proastă: am mărit dispozitivele şi am dat ordin ca (…) şi acţiunile de intervenţie pe asemenea zone să fie multiplicate. Vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracţiuni”, a declarat Vela la Digi 24.

Femeia din Rahova este convinsă că acest bărbat a dorit să pătrundă, prin efracție, în apartamentul său din Rahova, solicitând sprijinul celor care l-ar putea recunoaște. Mesajul ei a fost postate pe pagina de socializare a grupului. ”Ești din Rahova dacă…”

 

coral