News Flash:

S-a pensionat judecătoarea Elena Botezan, fosta sefă DNA Cluj. Moment emoționant la Curtea de Apel Cluj. VIDEO

19 Noiembrie 2021
915 Vizualizari | 0 Comentarii
Judecator Elena Botezan

Magistratul cluean Elena Botezan, fostă șefă a DNA Cluj și judector de penal în cadrul Curții de Apel Cluj, a avut ultima ședință de judcată în cursul zilei de joi, 18 noiembrie, colegii acesteia făcându-i o surpriză în sala de judecată. La sala de judecată s-au adunat colegii ei, avocați cu buchete de flori, în timpul ultimei ședințe de judecată.

Judecătorul Lucian Marian i-a înmânat Elenei Botezan un tablou frumos din partea colectivului. Au venit apoi în sală și grefierele. Cu toții au îmbrățișat-o pe îndrăgita judecătoare care a ales să se pensioneze așa repede, îndeplinind condițiile de vechime, scrie Clujust.ro.

Emoționată, Elena  Botezan a plâns. Aceasta este de 7 ani judecător, iar înainte a condus DNA Cluj, având la activ arestările celebre, ale fostului primar Sorin Apostu și fostulio președinte CJ Cluj, Horia Uioreanu.

Dincolo de evenimentul de astăzi, rămâne activă discuția referitoare la pensionarea unui profesionist la numai 48 de ani, a unui om tânăr, de a cărui experiență sistemul are nevoie.

Legea în vigoare, prevede că pensia unui judecător sau procuror este 80% din ultimul venit brut încasat în timpul exercitării profesiei, iar asta ar putea însemna, în anumite situații, chiar și un venit mai mare, dacă s-au încasat sporuri.

În 2020 s-a vorbit despre intenția de a crește vârsta de pensionare pentru cei care activează în sistemul judiciar, dar ministrul Justiției a revenit în ianuarie 2021 și a spis că renunțat la această idee, dar că vrea să promoveze o altă modificare legislativă, care să ducă la anularea posibilității pensionării anticipate după numai 20 de ani vechime în sistemul Judiciar.

Video: Clujust.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038187 (s)