News Flash:

S-au împlinit 23 de ani de la moartea Prințesei Diana

1 Septembrie 2020
813 Vizualizari | 0 Comentarii
Lady Diana

Casa Regală din Marea Britanie va construi o statuie în onoarea lui Lady Diana, la dorinţa fiilor William şi Harry.

Luni, 31 august 2020, s-au împlinit douăzeci și trei de ani de la moartea sa, într-un tragic accident de mașină la Paris. Iar la 1 iulie 2021, ziua în care prințesa Diana ar fi împlinit șaizeci de ani, la Palatul Kensington, reşedinţa londoneză în care a locuit împreună cu copiii săi după divorțul de prințul Charles, va fi instalată o statuie în cinstea sa. Iniţiativa aparţine fiilor William și Harry, care au comandat monumentul în memoria mamei lor.

Este o inițiativă comună rară a celor doi duci, de Cambridge și de Sussex, care, din momentul în care Harry a decis să părăsească Marea Britanie împreună cu soția sa Meghan și fiul său pentru a se muta la Los Angeles, au avut vieți complet separate. În realitate, ideea realizării acestei statui pentru comemorarea unei persoane care a avut un impact pozitiv asupra vieţii multor persoane le-a venit celor doi prinţi în 2017, la a douăzecea aniversare a morții ei, când căsătoria dintre Harry și Meghan și controversa care a urmat erau încă departe.

Într-un comunicat pentru presă, Casa Regală anunţă că instalarea sculpturii a fost întârziată de pandemia coronavirusului. Inaugurarea monumentului este, prin urmare, programată pentru luna iulie a anului 2021, în grădina Sunken din Palatul Kensington. Statuia a fost creată de artistul Ian Rank-Broadley, cel care a realizat portretul reginei Elisabeta care apare pe toate monedele britanice.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036709 (s)