News Flash:

S-au scumpit din nou chiriile la Cluj: Cât a ajuns să coste lunar un apartament de doua camere

23 Martie 2022
785 Vizualizari | 0 Comentarii
Au crescut din nou pretul imobiliarelor la Cluj

Prețul chiriei în Cluj-Napoca la apartamentele cu două camere a crescut cu 12,2% față de anul trecut. Revenirea la birou a angajaților, dar și a studenților la cursuri, își spune cuvântul.

Ridicarea stării de alertă a făcut unele companii să fie ferme în readucerea angajaţilor la birou, ca în vremurile de dinainte de pandemie. Cum, însă, unii dintre ei renunţaseră la chirii pentru a lucra remote, piaţa chiriilor este din nou luată cu asalt.

La fel, studenții se reîntorc fizic la cursuri și își caută chirie. Mulți dintre ei și-au reziliat, în pandemie, contractele de închiriere și s-au relocat în orașele de baștină, iar acum sunt nevoiți să reînceapă căutările.

Cum se prefi­gurează, în aceste con­diţii, oferta pe segmentul chiriilor rezidenţiale? Ei bine, toate acestea au dus prețul în sus.

Potrivit datelor platformei Imobiliare.ro, în Cluj-Napoca, prețul mediu pentru închirierea unui apartament cu două camere a crescut cu 12,2% din februarie 2021 până în februarie 2022, și a ajuns astfel la 415 euro/lună.

„Pe de o parte, se vede o creştere treptată a timpului petrecut de angajaţi la birou, ca urmare a ridicării stării de alertă, iar pe de altă parte proprietarii doresc să revină la randamente ceva mai bune sub presiunea inflaţiei, iar o cerere mai mare îi ajută. De asemenea, şi contextul dat de actualul conflict de la graniţele noastre poate contribui la creşterea cererii pe segmentul chiriilor, în paralel cu o încetinire a ritmului de vânzare.

Agenţia noastră are soli­citări de pachete de peste 200 de apartamente dis­ponibile pentru în­chiriere, pentru mutarea angajaţilor anumitor com­panii multinaţionale din Ucraina“, spune Andreea Comşa, managing director al Premier Estate Management.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1418 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051393 (s)