În întreaga lume, pentru fiecare domeniu, există câteva personalități emblematice. Când ne gândim la rafinament și eleganță cu siguranță asociem imaginea lui Coco Chanel. Deși s-a născut în urmă cu 137 de ani, pe 19 augut 1883, aceasta a reușit să reformeze din temelii moda pentru femei. A reușit să impună standarde adoptate de toate reprezentantele sexului frumos din întreaga lume.

Chiar revista Time a inclus-o în lista celor mai influenți oameni ai secolului douăzeci. Deși la vârsta de 87 de ani, în 1971, aceasta a decedat, stilul și brandul Chanel este la fel de actual. Renumitul Karl Lagerfeld a condus din 1983 casa Chanel. Acesta a reușit să ducă mai departe moștenirea femeii ambițioase din Franța care a devenit modelul tuturor femeilor. În materie de stil, aceasta reprezintă încă un nume de referință.

Edmonde Charles-Roux a descris-o pe Coco Chanel ca fiind „Misterioasă pentru apropiaţi, înverşunată să şteargă orice urmă a trecutului, a originilor ei, Coco Chanel a fost de-a lungul întregii existenţe o , o persoană în afară normelor într-o societate conformistă, o personalitate independenta. ambiţioasa şi deja sigură de destinul ei ieşit din comun”.

Iată cinci reguli importante de viață învățate de la Coco Chanel

1. Coco Chanel: Pentru a fi de neinlocuit, trebuie sa fii intotdeauna diferit.

Constrânși de barierele sociale, mulți dintre noi nu îndrăznim să le depășim. Suntem inhibați și nu cutezăm să gândim sau să ne concentrăm drumul în viață spre alte direcții. Principalul motiv pentru care Coco Chanel a reușit să se facă remarcată a fost acela că a avut bărbăția necesară să gândească diferit și sp fie diferită. Aceasta a transmis un mesaj important societății. A reușit să transmită ideea conform căreia pentru a face ceva cu adevărat măreț trebuie să încerci să fii diferit și să faci lucrurile să meargă în felul tău.

2.  Coco Chanel: Cel mai curajos lucru este, inca, sa gandesti singur. Cu voce tare!

O altă lecție importantă de viață învățată de la Coco Chanel este aceea de a fi suficient de curajos încât să-ți creezi și alegi singur drumul în viață, urmându-l indiferent de situație și de impedimentele întâmpinate. Este mult mai ușor să consumi sau să faci ceva comun și popular decât să faci ceva unic. Într-o lume în care opinia publică este deseori un factor important de decizie, este nevoie de foarte mult curaj pentru a face acest lucru.

3.  Coco Chanel: Exista timp pentru munca si exista timp pentru iubire. Nu exista timp pentru nimic altceva.

Auzim de multe ori vorbindu-se in jurul nostru despre cum oamenii nu sunt multumiti cu ceea ce fac, nu se simt impliniti. Fac lucruri din inertie, merg la birou sau la scoala, seara se intalnesc in oras cu prietenii si apoi merg la culcare. Si apoi reiau aceasta activitate din nou si din nou. Din pasiune pentru frumos, Coco Chanel a reusit sa se faca remarcata in lumea intreaga prin unicitate si devotament.

4.  Coco Chanel: Eleganta nu insemna sa-ti pui o rochie noua.

Traim intr-o societate bazata pe consum. Zilnic suntem expusi la mesaje si informatii din toate directiile, care ne fac sa ne simtim puternici si importanti, iar actiunile noastre ne fac sa ne simtim realizati. Uitam ca, dincolo de realizarea materiala, modul in care ii tratam pe cei din jurul nostru si le oferim acelasi lucruri pe care noi am dori sa le primi, de fapt, ne ofera mai multa clasa decat orice card bancar. Ei bine, Coco Chanel asta incearca sa transmita doamnelor si domnilor.

 

5.  Coco Chanel: Vremurile grele trezesc o dorinta instinctiva pentru autenticitate.

Vremuri grele existe pentru toata lumea. Financiar vorbind, exista teama. Social-politic, exista incertitudine. La fiecare pas si dupa orice colt, lucrurile se pot schimba, iar orice schimbare este intotdeauna dificila. Totusi, in ciuda acelor vremuri grele, Coco Chanel nu a gasit scuze pentru a se retrage din visele ei, ci si-a folosit imaginatia pentru ca acestea sa devina reale. Daca vremurile grele provoca dificultati pentru unii, pentru altii ,in mod clar, pot fi un adevarat succes. coral