Românii ar putea să se bucure de salarii și pensii mărite. Cel puțin asta a anunțat Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Totuși, oficialul român a uitat să precizeze un aspect important al acestor majorări atât de așteptate de populație.

Ce a uitat Ministrul de Finanțe să menționeze privind creșterea pensiilor și salariilor

În cadrul unei conferințe de presă, susținută de către Florin Cîțu, ministrul de Finanțe a anunțat că pensiile și salariile românilor vor putea crește “în perioada următoare”. Totuși, acesta a uitat să spună și data exactă la care vor avea loc majorările. De asemenea, nici procentul cu care ar urma să crească pensiile și salariile nu a fost anunțat de către oficialul român.

Pentru că jurnaliștii prezenți au dorit să afle dacă revenirea economică a României ar putea însemna mărirea salariului minim, cu 100 de lei, conform dorințelor sindicaliștilor, Florin Cîțu a făcut câteva precizări.

“Știți foarte bine că am spus că pensiile vor crește în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor crește în fiecare an. Da, ai nevoie de creștere economică pentru a crește și pensiile și salariile și creșterea economică se va reflecta în creșterea pensiilor și salariilor.”, a afirmat Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe.

Cum ar putea crește pensiile și salariile românilor

În privința salariului minim, ministrul a precizat că și-ar dori să păstreze formula pe care a lansat-o încă de anul trecut. Aceasta presupune ca dinamica salariului minim să nu fie penalizată în ani cu contracție bugetară sau cu scădere a economiei.

Vorbind despre majorarea pensiilor cu 26% în anul ce urmează, Florin Cîțu a mărturisit că nu poate avansa un procent, dar asigură românii că vor putea beneficia de pensii mai mari în 2021.

“Nu am un procent pe care aș putea să îl avansez, dar vă pot spune că vor crește pensiile în fiecare an în următoarea perioadă.”, afirmă oficialul român.

Cea mai recentă majorare a pensiilor pentru cetățenii din România s-a înregistrat chiar în luna septembrie, când punctul de pensie a urcat de la valoarea de 1.265 lei, la cea de 1.442 lei. Astfel, pensionarii s-au putut bucura de 177 de lei în plus în buzunare. Pe de altă parte, salariul minim pe economie a fost majorat la 1 ianuarie 2020. Astfel, valoarea acestuia a ajuns la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei cât era înainte.

Rămâne de văzut când va anunța Ministrul de Finanțe data exactă și procentul cu care pensiile și salariile vor fi majorate. coral