Ies la iveală noi detalii dramatice, în cazul femeilor ucise de un rechin în Egipt. Turista româncă este a doua victimă care sfârșește tragic în Marea Roșie. Mai mulţi turişti spun că salvamarii nu au ţinut cont de avertismentele lor şi ar fi luat totul ca pe o glumă atunci când aceştia i-au înştiinţat că î larg a fost văzut un rechin.

Mai multe persoane susţin că i-au avertizat pe salvamari cu privire la prezența unui rechin în apă, cu 15 minute înainte ca peștele răpitor să o atace pe austriacă. Salvamarii însă „au râs" despre ceea ce susţineau oamenii motivând că nu există rechini în acea zonă. Acuzaţiile au fost lansate de mai mulţi turişti de naţionalitate rusă, care susţin că au fost martorii unui moment în care salvamarii au ignorat afirmaţiile turiştilor că în larg ar fi fost văzut un rechin, scrie The Sun, citat de Observator. 

„Vorbitori de limba engleză care stăteau la debarcader au văzut un rechin cu 15 minute înainte de atac și au avertizat salvamarii. Dar au râs de ei, spunând că nu există rechini în Sahl Hasheesh și nu au fost niciodată”, a spus un turist rus. 

Femeia de 68 de ani a fost atacată chiar în zona pontonului. Rănile au fost îngrozitoare. Toată apa din jurul ei este plină de sânge, iar turiştii care sunt martori strigă disperaţi după ajutor. În disperarea de a o salva, câţiva oameni încearcă să-i arunce o frânghie pentru a o scoate din apă. Însă, cu trupul brăzdat de răni, nu reuşeşte să se prindă. Când a fost adusă la mal, nu mai respira, notează sursa citată.

Ministerul egiptean al Mediului a precizat că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și orice motive științifice din spatele acestora. 

coral