News Flash:

Sancțiune de 2000 de lei pentru o persoană, din cauza nerespectării normelor de transport a deșeurilor

16 Octombrie 2019
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
depozitari 1

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au sancționat contravențional o persoană din cauza gestionării necorespunzătoare a deșeurilor.

Aceasta s-a ales cu o amendă în valoare de 2000 lei, conform HCL nr. 191/2009, din cauză că a transportat, fără plasă de protecție deșeuri electrocasnice și resturi provenite din construcții. Inițial persoana în cauză a încercat să se debaraseze de deșeuri în pădurea Hoia, însă fapta sa a fost filmată de un clujean. Ulterior, contravenientul nu a recunoscut faptul că a vrut să arunce acele deșeuri și le-a reîncărcat în mașină, transportându-le la Pata Rât.

Precizăm faptul că pe parcursul acestui an, polițiștii locali au depistat peste 600 de depozitări necontrolate de deșeuri de mari dimensiuni (rezultate din construcții, voluminoase,  din plastic și componente de mașini), iar valoarea sancțiunilor aplicate depășește 900.000 lei. Ca măsură complementară pentru săvârșirea unor astfel de fapte s-a dispus igienizarea zonelor pe cheltuiala persoanelor implicate. Sancțiunile au fost aplicate în conformitate cu HCL 191/2009 și OUG 195/2005, privind protecția mediului

Astfel de incidente au avut loc atât în oraș, în parcuri și zone verzi, aferente asociațiilor de locatari, cât și în zonele limitrofe ale municipiului.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

depozit_ri.JPG
sanctiune deseuri ilegal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2075 (s) | 33 queries | Mysql time :0.106498 (s)