Probabil nu este român să nu fi auzit de Sanda Țăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, care a ajuns la vârsta de 83 de ani. Actriță, jurnalistă, traducătoare și crainică de radio-TV, este considerată una dintre cele mai muncitoare și iubite prezențe din istoria postului național de televiziune. Și în pofida vârstei înaintate, Sanda Țăranu pare aproape neschimbată, deoarece și-a păstrat energia din tinerețe.

Sanda Țăranu a avut o carieră impresionantă în televiziune și nicio clipă nu s-a plâns că petrecea foarte mult timp la locul de muncă. Însă, pe lângă dragostea pentru micul ecran, ea a avut o altă mare pasiune, actoria, la care a trebuit să renunțe. Înainte să apară pe micile ecrane, Sanda a studiat la Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică și se pregătea pentru cariera de actriță. Și totuși, viața a dus-o pe alt drum și a făcut-o să devină una dintre cele mai cunoscute crainice ale Televiziunii Naționale.

Sanda Țăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR

Sanda Țăranu a descoperit în timp că îi plăcea ceea ce făcea și a decis că ar fi cazul să își dedice tot timpul meseriei care a consacrat-o. Frumoasa crainică a câștigat ușor simpatia publicului, iar telespectatorii o priveau cu admirație de fiecare dată când apărea la televizor. Ea a fost prezentă în casele oamenilor prin intermediul micilor ecrane timp de aproximativ 40 de ani, arată> bzi.ro

Eu am avut șansa să fiu numai eu cu cel care mă privea și mă asculta. Nu era nimeni în jurul meu care să mă bruieze, deci să mai împart atenția și cu altcineva. Și atunci se crea un fel de intimitate între mine și cel care mă privea. Dar mie îmi veneau scrisori în care îmi spuneau: Am sentimentul că vorbiți numai cu mine. Și așa era. Trebuie să-i dai importanță telespectatorului, el este important, pentru el faci tot ce faci”, a povestit fosta prezentatoare TV.

Sanda a vorbit cu mult drag despre meseria ei și a explicat că există o condiție esențială ca să poți transmite informațiile în mod corect la televizor și să poți intra în sufletul telespectatorilor. Secretul ei este dragostea pentru oameni și este de părere că nu poți alege această profesie dacă nu ai respect și apreciere pentru cei din jur.

Sanda Țăranu a ajuns la frumoasa vârstă de 83 de ani

Sanda Țăranu este văduvă de aproape 12 ani, însă reușește să se descurce singură: face piața, are grija de casă, își achită facturile și, din fericire, în perioada aceasta nu a avut probleme de sănătate. Născută pe 8 ianuarie 1939, în București, Sanda Țăranu a împlinit la începutul anului 83 de ani, dar și-a păstrat frumusețea din tinerețe.

În prezent, îndrăgita crainică se împarte între Breaza și București. Dacă iarna locuiește în București, în fiecare an, odată cu sosirea primăverii, frumoasa doamnă își mută reședința la Breaza, unde deține o căsuță de vis. Este sprintenă, vioaie și nu prea acceptă ajutor. Preferă să se descurce singura în ciuda vârstei înaintate la care a ajuns. Și dacă înainte își împărțea atribuțiile cu soțul ei, regretatul Nicolae Țăranu, de când a rămas văduvă, a luat totul pe umerii săi. Merge la piață, își face singură târguielile, casa este lună, gătește și își plătește singură facturile.

Așadar, Sanda Țăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, a reușit să-și păstreze frumusețea și energia din tinerețe până la vârsta aceasta.

coral