Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a efectuat pe parcursul primei jumătăți a lunii iulie, la lacul Beliş, un amplu stagiu de pregătire a scafandrilor din cadrul serviciului.

Astfel, şapte scafandri, cu diverse grade de pregătire, au participat la program, fiecare dintre aceștia efectuând minim cinci scufundări cu diferite nivele de dificultate. Tematica stagiului a fost legată de scufundarea în condiții dificile: adâncime mare, temperatură joasă și vizibilitate redusă. De asemenea, tot în acest context a fost realizată și pregătirea scafandrilor aspiranți.

Totodată, stagiul de pregătire a scafandrilor clujeni a reprezentat o bună pregătire pentru exercițiul național de scufundări la care vor participa salvatorii clujeni, exercițiu ce va avea loc în luna august, la Gura Apei, în județul Hunedoara.

Pregătirea continuă a scafandrilor clujeni, în situaţii cât mai aproape de realitate şi sub influenţa celor mai nefavorabili factori externi, se realizează în lacurile Beliș și Tarnița, pe parcursul întregului an, precum și în cadrul stagiilor de mai multe zile, organizate atât la nivel județean cât și la nivel național.

Formarea echipei de scafandrii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a început în anul 2014, echipa fiind formată în momentul de față din 5 angajați și 5 voluntari.

coral