Un nou scandal de proportii sta sa izbucneasca la Eurovision Romania 2019! Motivul este ca una dintre favorite, respectiv Bella Santiago, ar putea fi acuzata de plagiat!

Refrenul piesei Bellei Santiago este, de fapt, o zicala veche/proverb/quote care circula de cativa ani buni pe Internet. Desi unele surse spun ca ii apartine blogaritei Ashley Lemaine, versurile ar fi un vechi proverb indian.

In orice caz, Bella si colegul ei de compozitie, Alexandru Luft, nu sunt autorii acestui text. Este vorba, mai precis, de partea cea mai importanta a piesei Bellei, refrenul acesteia: „Body of a woman, soul of a child, mind of the free, heart of the wild”.

Textul, inregistrat si de o firma de tricouri din SUA

Culmea ironiei, textul a fost inregistrat, de altfel, si de o firma din SUA care produce tricouri, astfel ca pentru nici 25 de euro, oricine isi poate comanda tricou cu acest mesaj motivational despre care Bella Santiago sustine ca ii apartine.

Mai departe, oricine ar fi curios ce vor decide organizatorii faimosului concurs muzical cu Bella, pentru ca anii trecuti, se stie, pentru o greseala aproximativa la Eurovision, dupa ce s-a descoperit ca o parte din piesa „Dracula my Love” , compusa de Marius Moga, nu era originala, piesa a fost eliminata irevocabil din concurs.

Cum au reactionat ceilalti concurenti

Se pare ca zvonurile cum ca refrenul piesei Bellei este „inspirat” de pe Internet au aparut printre ceilalti concurenti sau fani ai lor inca de duminica, de la Semifinala de la Iasi. Acesta ar fi si motivul pentru care Bella ar fi fost destul de indispusa, probabil ingrijorata de ce impact va avea greseala ei si a colegului ei, daca s-ar fi aflat.

„Pai o competitie trebuie sa fie corecta, iar cand te treci textier, desi tu folosesti citate din poezii/carti nu mi se pare corect. In primul rand fata de cei care au muncit sa vina cu o compozitie originala”, a spus unul dintre ceilalti concurenti la Eurovision, nedorind insa sa isi dezvaluie identitatea.

Bella Santiago a intrat in semifinalele Eurovision Romania 2019 cu piesa „Army of love” dupa ce a primit un wild card din partea juriului, desi nu a participat la preselectia prin care au trecut alte peste 120 de melodii.

Melodia ei a trecut mai departe de prima seminfinala desfasurata la Iasi, transmisia fiind facuta in direct de TVR1 si TVR HD, sub sloganul „Implineste visul!”. Probabil nu un „vis plagiat”, ci unul autentic. coral