News Flash:

Scandal dupa ce Ministerul Sanatatii a propus transferul pacientilor suspecti sau diagnosticati cu COVID - 19 de la Galati la Braila

23 Martie 2020
1191 Vizualizari | 0 Comentarii

Directia de Sanatate Publica Galati propune Directiei de Sanatate Publica Braila, din dispozitia Ministerului Sanatatii, transferul pacientilor suspecti sau confirmati cu coronavirus din judetul Galati in spitalele din Braila urmand ca spitalele din Galati sa preia pacientii non infectati, precum si cazurile de obstetrica - ginecologie confirmate cu Covid - 19. Propunerea este criticata in termeni duri de primarul Brailei, Marian Dragomir si de europarlamentarul PSD Mihai Tudose

Printr-o adresa transmisa de catre DSP Galati catre DSP Braila se propune ca pacientii din judetul Galati, suspecti/confirmati cu COVID 19 care prezinta patologie asociata si necesita asistenta medicala de specialitate sa fie dirijati catre unitatile sanitare din judetul Braila, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta Braila, Spitalul de Pneumoftiziologie Braila si Spitalul de Psihiatrie Sf Pantelimon Braila iar pacientii non Covid 19 sa fie dirijati catre spitalele de specialitate din Galati.

Prin aceeasi adresa se propune ca femeile cu probleme ginecologice si gravidele confirmate covid 19 sa fie dirijate catre spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie Buna Vestire Galati.

In finalul adresei, DSP Galati, care invoca o dispozitie a Ministerului Sanatatii, transmite ca asteapta luni un punct de vedere de la DSP Braila cu privire la aceste masuri.

Propunerea DSP Galati de a aduce toti bolnavii de coronavirus si suspectii, cu exceptia gravidelor, in spitalele din Braila a starnit un val de critici dure din partea primarului orasului Braila, Marian Dragomir si a europarlamentarului Mihai Tudose, cei doi precizand ca nu vor permite ca orasul Braila sa fie folosit in acest mod.

”Inconstienta? Prostie in cea mai acuta forma? Servilism? Strategia unor idioti este, mai nou, sa mute niste bolnavi confirmati sau nu intre judetele Braila si Galati. Aveti spre lectura adresa de la Ministerul Sanatatii... Deci, cand toata lumea a constatat ca ,,foiala” duce la raspandire, cand cea mai folosita expresie este: stati acasa! Acum cineva vrea sa faca schimburi de bolnavi intre judete.... caci nu-i asa, daca scapam cu bine?Guvernul, caci acum pe perioada de urgenta el, guvernul, e ,, seful” absolut al spitalelor, nu poate sa faca cumva ca fiecare municipiu resedinta de judet sa aiba conditii pentru izolarea si tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?! Vrea cineva sa ,,scape“ de cele doua judete? Nu l-am auzit pe foarte vocalul prefect de Braila cu vreo atitudine, pozitie, ceva care sa-i justifice prezenta in fotoliul de prefect.... Sau tacerea lui este pretul pentru un loc pe listele de la parlamentare... Oricum, demisia lui cred ca va fi fireasca daca asa ceva se va intampla.... Poate o singura exceptie putem face.... Un loc la psihiatrie la Braila pentru cel care a gandit aceasta schema de turism interjudetean cu bolnavi contagiosi... Nu o sa-l ajute, dar macar sa aratam ca suntem gazde bune....”, a scris pe Facebook europarlamentarul Mihai Tudose

La randul sau, primarul Brailei, Marian Dragomir a scris pe Facebook ca nu va accepta propunerea DSP Galati.

”Directia de Sanatate Publica Galati PROPUNE: toti pacientii fara COVID 19 din spitalele din Braila sa fie mutati in spitalele din Galati .Pacientii care sunt confirmati cu COVID 19 din Braila si Galati sa fie tratati doar la Braila De ce nu si la Galati? De ce mutati bolnavii dintr-un judet in altul? Pentru ca la Braila: Prefectul si unii sefi de deconcentrate sunt slugi umile? Cei din alte judete sunt mai "smecheri"? Aceasta propunere nu poate fi acceptata deoarece nu putem permite ca Braila sa se transforme in orasul COVID 19 in timp ce alte orase "exporta" la noi acasa bolnavii infectati. Luni dimineata Primaria Municipiului Braila va transmite adresa oficiala catre toate institutiile implicate astfel incat aceasta propunere sa nu fie niciodata pusa in practica. Este normal sa tratam cu maxima responsabilitate brailenii care vor avea coronavirus, DAR nu trebuie sa acceptam niciodata sa ne transforme in orasul infectat. Voi cere demisia celor care vor accepta aceasta bataie de joc. Solicit public prefectului sa nu mai accepte astel de lucruri. Oricat va vor impune de la Bucuresti sa pastrati secretul, noi tot vom afla si nu putem lasa pe nimeni sa-si bata joc de Braila.” a declarat primarul Brailei, Marian Dragomir.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051195 (s)