Plecarea Andreei Berecleanu de la Antena 1 a fost o mare surpriza in media, iar speculatiile si-au facut simtita prezenta imediat. Carismatica si respectata, Andreea Berecleanu a incheiat o etapa din viata de televiziune, semnul de intrebare care s-a ridicat fiind referitor la motivele plecarii sale.

Aparitia Vulpitei din Vaslui la ”Acces Direct” si nenumaratele controverse legate de prestatiile sale au facut ca ipotezele sa prinda contur, chiar daca, fireste, unele nu-si vor gasi sau nu si-au gasit confirmarea in realitate. Insa s-a spus ca Antena 1 a coborat stachete pentru a obtine audienta, renuntand chiar si la calitate media, iar acesta poate fi unul dintre motivele care au determinat-o pe Andreea Berecleanu sa renunte. Chiar ea a scris ca a fost si a ramas un jurnalist respectat si onest, iar asocierea cu imaginea Vulpitei din Vaslui putea fi o adevarata piatra de moara. Foare multi telespectatori au trimis reclamatii la Consiliul National al Audiovizualului, considerand ca s-a ajuns la un nivel lamentabil in ceea ce priveste calitatea emisiunilor ”Acces Direct”, din ultima vreme, iar acest scandal a contribuit, cu siguranta, la decizia Andreei Berecleanu de a demisiona de la Antena 1. Printre alte motive, evident.

”Sunt prezentator de stiri de 27 de ani, sunt un jurnalist respectat atat de colegii de breasla cat si de catre public tocmai pentru ca nu am dezamagit, sunt un om corect si onest”, a scris Andreea Berecleanu in mediul online.

Andreea Berecleanu: ”O competitie a stirilor”

Poate ca multi nu s-ar fi asteptat la asta, insa dupa ce Andreea Berecleanu a parasit Antena 1, Andreea Esca a fost printre primii care au sunat-o. Andreea Berecleanu a scris pe pagina sa de socializare ca a vorbit la telefon cu Esca, iar intre ele nu a fost, niciodata, o competitie a ”caracterelor”, ci una a ”stirilor”.

“Desi vreau cu tot dinadinsul sa tac, sa ma abtin si sa merg mai departe, sunt cateva aparitii in presa pe care nu le pot lasa sa treaca pur si simplu. De exemplu, ieri un site a scris ca as fi primit un sms de la o fosta colega. Nu numai ca nu am primit acel sms, ca atare nici nu am avut cui sa raspund, dar nici nu-mi doream sa-l primesc. Ce este insa adevarat, este ca unul dintre primii oameni de la care am primit un sms si chiar am vorbit la telefon imediat este Andreea Esca. Ce-i drept, intre mine si Andreea nu a fost o competitie a caracterelor, a fost o competitie a stirilor”, a scris Andreea Berecleanu pe contul sau oficial de Facebook.

coral