Un candidat la Consiliul Local din municipiul Câmpia Turzii s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție prin care i se interzice să se apropie de iubita sa. Potrivit surselor ziar de Cluj, Flaviu Virgil Voinescu, candidatul Partidei Romilor pe listele pentru Consiliul Local Câmpia Turzii, are probleme grave de comportament. Pe fondul geloziei acesta și-a agresat de mai multe ori concubina Alexandra D. pe care a și amenințat-o cu moartea. Tânăra în vârstă de doar 20 de ani s-a prezentat la Poliția Câmpia Turzii cu martori și poze care atestă vânătăile pe care Flaviu Voinescu i le-a provocat, cerând autorităților să emită un ordin de protecție provizoriu. 

„În ultima perioadă a fost foarte violent. Înainte să depună plângerea la poliție, individul o bătea aproape în fiecare seară și o amenința cu moartea. Are poze de la cum a învinețit-o. Are martori. E de nerecunoscut când se înfurie. Ea zice că singura cauză e gelozia”, susțin surse din cadrul anchetei. 

Pe rețelele de socializare, cei doi păreau că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste și au un copil împreună, minor care a rămas în grija mamei pe perioada ordinului de protecție., arată Ziar de Cluj.

Pe baza plângerii pe care tânăra a formulat-o, autoritățile au deschis un dosar penal în care îl cercetează pe politician pentru săvârșirea înfracțiunii de violență în familie, iar Judecătoria Turda a emis un ordin de protecție pentru o perioadă de șase luni. 

„Admite cererea de emitere a unui ordin de protecţie formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, pentru victima în contradictoriu cu pârâtul. Obligă pe pârâtul Flaviu Virgil Voinescu la păstrarea unei distanţe de minim 100 de metri faţă de victima, faţă de reședința acesteia. Dispune interzicerea oricărui contact, din partea pârâtului , inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau orice alt mod, cu victima. Dispune îndredinţarea minorei, către mama acesteia, reclamanta . Obligă pe pârâtul să participle la ședințe de consiliere psihologică. Aceste măsuri au caracter provizoriu, pe o durata de 6 luni de la data pronunțării prezentei hotărâri”, se arată în soluția pe scurt.

În cazul în care nu respectă ordinul de protecție, politicianul riscă un nou dosar penal.

coral