Au fost marturii socante ale unui pedofil, la emisiunea Acces Direct, prezentata de Cristina Cioran! Marturii facute la o ora accesibila minorilor! Mai mult, in urma acestor declaratii halucinante, pedofilul care a povestit ce le facea copiilor a fost arestat dupa emisiune.

Consiliul National al Audiovizualului (CAN) nu a ramas indiferent, amendand Antena 1 cu suma de 50.000 de lei, pentru acel derapaj, scrie paginademedia.ro.

Amenda a venit la propunerea lui Radu Herjeu si a trecut cu unanimitate de voturi. Emisiunea sanctionata, difuzata pe 19 iunie, a incalcat legea referitoare la protectia minorilor.

„O sa vreau sa fac o propunere, tinand cont de recidiva. Oamenii astia chiar nu inteleg sa nu mai abordeze genul acesta de subiecte in asemenea hal. Am senzatia ca o fac in totala lipsa de respect, doar de dragul audientei”, si-a argumentat Herjeu propunerea.

Intrebata de Radu Herjeu cum explica cele intamplate in editia Acces Direct, reprezentanta postului Intact a spus ca presupusul pedofil a fost adus in studio la acea ora pentru a trage un semnal de alarma.

„Pedofilul a fost arestat pentru 30 de zile dupa multitudinea de plangeri facute la politie dupa difuzarea emisiunii pe post. Daca ar fi fost difuzata la alta ora n-ar mai fi avut acelasi impact”, a completat aceasta.

Articolul invocat pentru amenda: Art. 39 (2): „Difuzarea in serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.”

coral