PSD a pierdut primării importante în judeţul Cluj, în timp ce PNL a câştigat trei primari de municipii. 

CITEȘTE ȘI:

ALEGERI LOCALE 2020. Cine sunt noii primari ai judeţului Cluj – LISTA COMPLETĂ

PSD Cluj a pierdut în această vară 13 primari, care au trecut la alte partide. În contextul alegerilor, au reușit să obțină 11 mandate de primari, cu mult mai puține față de alegerile din 2016, când au avut 31 de primari. 

CITEȘTE ȘI:

PSD Cluj are doar 11 primari în județul Cluj: „PSD este pe drumul cel bun”

Horia Nasra, fostul președinte PSD Cluj își atacă colegii: „UTCiștii blatiști care conduc organizația trebuie să-și facă seppuku politic!”.

„Am așteptat 72 de ore o reacție bărbătească, de minim bun simț din partea conducerii și anume demisia de onoare, după rezultatul dezastruos din 27 septembrie: am pierdut 22 de primari, toate municipiile și șapte consilieri județeni. Evident că onoarea este ultimul cuvânt din dicționarul politic al celor care au nășit și format conducerea PSD Cluj în ultimele trei luni. Este și demisia de onoare un gest mare, greu de înțeles, acceptat și aplicat de caracterele mărunte din politică”, a scris Nasra pe pagina sa de Facebook.

Cel mai slab rezultat al PSD Cluj la alegerile locale

„La Cluj s-a dorit în ultimele luni un PSD blând, revenirea la tradiționalul BLAT, la politica partajată, la frica de a-i critica pe Emil Boc și Alin Tișe, atât sub conducerea falimentară a dlui. Șimon, cât și ulterior sub mâna sa dreaptă,
Cordoș. Modul rușinos în care au făcut listele, în special cea de la Consiliul Județean Cluj, întoarcerea la tradiționalul blat à la Cluj, smerenia în fața PNL și nu în ultimul rând imaginea dezastruoasă a conducerii îmbătrânite a PSD Cluj, cu iz penal și reminescențe UTCiste, au dus la acest rezultat rușinos, cel mai slab rezultat al PSD Cluj la alegerile locale.

În ultimii ani, lupta mea cu liderii PNL Cluj a fost totală, cu Emil Boc și Alin Tișe, însă gulerele albe care gravitează organizația, prin sondaje și cifre mincinoase, au scos din burtă un candidat la Consiliul Județean Cluj, blânduț, numai bun pentru o canastă spartă cu liberalii clujeni.

Și eu și alți tineri am fi acceptat o luptă totală, uninominală, cu Alin Tișe în cazul meu, sau cu Emil Boc în cazul altora, însă, nu-i așa, domnule Vasile Dâncu, atunci când stați „bine” în sondajele dumneavoastră, este prea umilitor să vă aventurați într-o bătălie electorală uninominală cu Emil Boc, nu?

Ce este de făcut? Demisia de urgență a repetenților politici din 27 septembrie, a celor care nu au înțeles că în 2020 clujenii vor să fie respectați. Respectați, nu prin politicieni îmbătrâniți de blaturi, cu iz penal și parteneri ai Noii Drepte, ci prin oameni noi, cu o viziune europeană, tânără, cu o agendă concretă a modului în care trebuie dezvoltate comunitățile noastre”, se arată în comunicatul deputatului.

La aceste alegeri, PSD a câștigat doar 11 primari față de 33 cât au avut în urmă cu 4 ani și au pierdut consilieri locali și județeni”, a mai scris Horia Nasra. coral