Scandal între poliţişti la Cluj! Poliţia locală dă în judecată Şcoala de poliţie. Motivele: banii şi competenţa.

Un conflict inedit a luat naştere la Cluj, între Poliţia locală şi poliţiştii din Ministerul de Interne. Scandalul a izbucnit la Cluj, dar este pe cale să se generalizeze în toată ţara.

Sindicatul Poliţiştilor Locali din Cluj-Napoca ameninţă cu judecata un comisar de poliţie de la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”. Motivul principal se referă la faptul că Marius Bărbulescu, comisar de poliţie la şcoala clujeană, a afirmat că nu poţi să-i spui poliţist unui paznic de panseluţe, cu referire la poliţiştii locali.

Într-o adresă de zilele trecute, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Locali Cluj-Napoca, Gheorghe Turc, cere conducerii Şcolii de Poliţie din Cluj date despre comisarul Marius Bărbulescu. Ceea ce cere se poate vedea în documentul ataşat.

Autorul, cu mai multe “universităţi absolvite”, “fiind angajat al instituţiei pe care domnule director cu onoare o conduceţi”, solicită Şcolii de Agenţi Poliţie din Cluj să răspundă la mai multe întrebări. Toate, despre Marius Bărbulescu. Dacă “este realmente angajat al şcolii dumneavoastră şi de câtă vreme activează”. Sau ce funcţie ocupă. Sau dacă cunoaşte curricula şcolii şi rolul acesteia în formarea poliţiştilor, “Declaraţia de la Bologna” şi “Procesul Lisabona”. Şi de câtă vreme şi în ce condiţii “acest personaj” a devenit angajat. Sau “dacă vă onorează prezenţa lui în instituţie”.

Scrisoarea se încheie cu afirmaţia că “ne rezervăm dreptul de a promova acţiune în instanţă”. Asta, pentru “a nu permite nimănui să aducă ofensă Poliţiei Române”.

coral