Zi trista pentru toti cei care au cunoscut-o, respectat-o si iubit-o pe ”mama Zina”. Creatoarea de moda s-a stins din viata la varsta de 82 de ani, iar astazi va fi incinerata la crematoriul din Bucuresti.

Multi dintre cei care au colaborat cu Zina Dumitrescu au venit la crematoriu pentru a aduce un ultim omagiu, iar printre ei s-au aflat Dana Savuica – insotita de o prietena – si Valentina Pelinel.

Dana Savuica a fost unul dintre modelele de suflet ale ale Zinei Dumitrescu. Dana Savuica a fost vizibil afectata de faptul ca mama Zina a incetat din viata si a dorit, cu durere in suflet, sa ii aduca un ultim omagiu. Imbracata in haine negre si insotita de o prietena, Dana Savuica a ajuns in fata IML pentru a-si lua ramas-bun de la Zina Dumitrescu, inainte de incinerare.

Valentina Pelinel si-a facut aparitia imbracata sobru, cu ochelari de soare si cu capul plecat. Actuala doamna Borcea – care a devenit recent mama pentru a doua oara – i-a fost foarte apropiata Zinei Dumitrescu, vizitand-o si la azil in ultimele luni de viata.

A fost curtata de de barbati celebri!

Zina Dumitrescu a fost dintotdeauna o femeie frumoasa, cu un farmec aparte, pe care l-a pastrat si la batranete. A fost curtata de barbati celebri. La numai 19 ani si-a unit destinul cu actorul Rim Negreanu, mai mare cu 17 ani decat ea. Insa dupa 13 ani de casnicie si un copil, pe nume Catalin Negreanu, ei si-au spus „Adio”. Mariajul ei cu Negreanu devenise subiectul preferat al presei tabloide si se spunea ca actorul ar fi fost cat pe ce sa o omoare intr-o criza de gelozie. Ulterior, Zina si-a refacut viata alaturi de avocatul Nicolae Radulescu, care insa dupa 12 ani de mariaj ar fi inselat-o. Fosta creatoare de moda a facut totul public si l-a parasit si pe avocat.

Cu toate acestea, barbatii au continuat sa roiasca in jurul ei.  Zina, care devenea tot mai faimoasa, i-ar fi starnit interesul si Elenei Ceausescu, sotia dictatorului ajungand chiar sa poarte creatii de-ale sale.

Mama Modei Romanesti a decis insa sa-si mai incerce o data norocul in dragoste, alaturi de profesorul universitar  Costin Dumitrescu. Cei doi s-au cunoscut la o petrecere de sfarsit de an si se pare ca au fost suflete-pereche.  S-au casatorit, iar cel de-al treilea barbat din viata ei i-a stat alaturi 22 de ani, pana cand moartea i-a despartit, in 2009. Moment in care starea de sanatate a Mamei Zina s-a deteriorat brusc.

coral